Како су већ стекли опсежна теоријска знања током студија, у Центру за основну полицијску обуку су похађали припремну наставу за полагање завршног испита за радно место полицајац, а завршни испит су сви и положили 21. фебруара 2022. године, и тако постали део историје која датира откако је зграда подигнута 1850. године. У њој су се од тада школовали војни или полицијски кадрови – чувари реда у државама које су се смењивале на овом подручју.

Након спроведеног завршног испита, полазницима се испред свечане бине у кругу Центра за основну полицијску обуку обратио начелник Центра пуковник полиције Желимир Мрдаљ. Начелник Мрдаљ је овом приликом упутио искрене и срдачне честитке поводом успешно завршене обуке, истакао завалност на пожртвованом ангажовању полазника 30. класе у заставном воду приликом посете министра унутрашњих послова господина Александра Вулина Центру, свега недељу дана пре завршетка њихове обуке.

На крају обраћања, начелник је будућим приправницима пожелео пуно успеха у професионалном и приватном животу и исказао искрена надања да ће убрзо у свом професионалном развоју остварити статус, односно радна места за која су се школовали.

„Као што је рекао један остварени предузетник, једину праву сигурност у данашњем свету човеку могу пружити знање, искуство и способност. Наш стручни кадар се током овог кратког али интензивног периода обуке постарао да помери границе свих ових ресурса код бивших полазника 30. класе и уздамо се да ће то допринети њиховој сигурности у служби”, рекао нам је начелник Мрдаљ.

Текст и фотографије:
ЦОПО, Миленко Бегечки
22.2.2022. године

Поделите овај чланак на социјалним мрежама!

Пријавите се на билтен.

Редовно добијајте информације из ЦОПО центра.