На платоу испред Палате Србија у Београду 13. јуна 2024. године одржана је свечана промоција 269 полазника 42. класе Центра за основу полицијску обуку.

строј 42. класа

Након што је начелник Центра за основну полицијску обуку, пуковник полиције Жарко Јелача предао рапорт потпредседнику Владе Србије и министру унутрашњих послова Ивици Дачићу, свечана промоција полазника у полицајце приправнике почела је химном Републике Србије.

смотра 42. класа

Потпредседник Владе Србије и министар унутрашњих послова Ивица Дачић поручио је полазницима 42. класе Центра за основну полицијску обуку да полицијски посао посвећено обављају како би оправдали поверење сваког грађанина Србије и пружили им максималну заштиту и подршку.

Министар Дачић је нагласио да борба против свих облика криминала, очување безбедности грађана и њихове имовине, поретка и стабилности државе, захтевају континуирани рад и апсолутну посвећеност.

министров говор

„Ви сте чувари мирног сна свих грађана Републике Србије и један од најјачих стубова безбедности наше земље“, рекао је министар и поручио младим полицајцима да полицијску униформу носе часно јер она за грађане значи сигурност и поверење.

„Kада сте на страни правде и када сте у таквој позицији и могућности да штитите угрожене, онда знајте да сте сигурно на добром путу, јер током сваког вашег радног дана чините добро дело за свакога. А такве гестове и поступке наши грађани умеју врло добро да препознају, поштују и цене и да вам буду захвални током целог живота“, изјавио је министар Дачић и нагласио да на путу борбе против најтежих облика криминала, никада не смеју стати.

(Видео министров говор: МУП)

„Сваки преступник мора стати пред лице правде, било да је нарко-дилер, убица, разбојник или кријумчар и Министарство унутрашњих послова учиниће све што може да вам тај посао олакша и учини вас максимално безбедним приликом обављања сваког задатка“, рекао је министар Дачић који је на свечаној промоцији полазника 42. класе Центра за основну полицијску обуку уручио награде тројици најуспешнијих.

Министар унутрашњих послова Ивица Дачић уручио је признања, а тројица полазника са најбољим успехом у класи на поклон су добили књиге „Душанов законик”, „Владари Србије” и „Благо Србије”.

Најбољи успех у 42. класи постигли су:
  • прворангирани Тодор Јовановић, полазник 2. вода, ПУ за град Београд, са просеком 4,913;

  • другорангирани Ненад Дамњановић, полазник 6. вода, ПУ за град Београд, са просеком 4,853 и

  • трећерангирани Владимир Ђаков, полазник вода, ПУ у Кикинди, са просеком 4,826.

прворангирани 42. класе Тодор Јовановић

другорангирани 42. класе Ненад Дамњановић

трећерангирани 42. класе Владимир Ђаков

Традиционално, капе су коначно полетеле у вис и полазници су једни другима честитали успешан завршетак обуке. Следећим великим кораком ће крочити на терен.

капе у вис

(Видео промоција 42. класе: МУП)

Текст, фотографије и видео: МУП

Поделите овај чланак на социјалним мрежама!

Пријавите се на билтен.

Редовно добијајте информације из ЦОПО центра.