Задовољство ми је да данас још једна, седма генерација полицајаца приправника постаје део Министарства унутрашњих послова и започиње свој професионални пут – овим речима обратио се председник Владе и министар унутрашњих послова Ивица Дачић гостима и полазницима на промоцији 7. класе ЦОПО-а, у Сремској Каменици, 29. 10. 2012. године. – Посебно желим да истакнем да ову генерацију чине приправници полицијских управа Врање, Лесковац и Београд, што значи да долазе из различитих средина, али да су током обуке и на завршном испиту показали да то није препрека да заједничким радом и вољом усвајају нова знања и вештине, да уз пуно поштовање међусобних специфичности, постигну резултате којима се могу поносити. Савремено конципираном обуком, Република Србија и Министарство унутрашњих послова доказују да разлике у полу, вери и националности могу само бити богатство и залог за бољу будућност. То се на примеру ове генерације и те како показује као тачно.

Госте и полазнике је поздравила и начелница Центра Биљана Пушкар, а представници 8. и 9. класе, са својим тренерима, припремили су програм свечаности. У кратком, али ефектном наступу, они су приказали део садржаја обуке у Центру. Избором цитата из дела Ива Андрића и малом изложбом постављеном у плавој сали, обележена је и 120. годишњица рођења нашег нобеловца.

Утисци
Непосредно пре свечане промоције, поразговарали смо са начелником класе, Жељком Секулићем.
– Сад, након завршетка обуке, могу да кажем да је свих 16 девојака и 95 момака у потпуности савладало предвиђено градиво – каже господин Секулић. – Тренери су били задовољни њима. У Кули су научили да пуцају, а прву недељу су тамо провели на базену, где су имали обуку у пливању. Били су вредни, послушни и ангажовани у многим активностима – учествовали су и на различитим манифестацијама на којима се представља Центар, као што су Бејби егзит, Сајам образовања, Новосадски маратон… У фебруару (2012), када је због јаке зиме била проглашена ванредна ситуација, седма класа се одазвала позиву Завода за трансфузију за помоћ у попуњавању резерви крви. Уз стручну помоћ полицајаца ментора, биће они добри полицајци.

Најбољи у класи
За одличан успех који су показали током обуке и резултате показане на професионалној пракси награде су добили:
1. Милан Марковић (4,83) – лаптоп;
2. Мирко Бојковић (4,65) – камера и
3. Марија Димић (4,62) – фото-апарат.
Решења о награђивању уручио им је министар унутрашњих послова Ивица Дачић.

Јасна Обрадовић

Поделите овај чланак на социјалним мрежама!

Пријавите се на билтен.

Редовно добијајте информације из ЦОПО центра.