Свечаности у спортској хали присуствовали су председник Владе и министар унутрашњих послова Ивица Дачић, министар просвете Жарко Обрадовић, директор полиције Милорад Вељовић, представници државних органа, привредних друштава, предузећа, образовних установа, међународних организација, родитељи и пријатељи младих полицајаца…

– Знајући са каквом се озбиљношћу и професионализмом у овој институцији приступа стручном оспособљавању будућих припадника Министарства унутрашњих послова, нема никакве сумње да је и ова класа током обуке стекла довољно знања, вештина и правих животних и људских вредности, да може започети свој радни век – рекао је премијер Ивица Дачић и додао да то не значи да се током годину дана обуке може научити све што је потребно и да се на даље усавршавање може ставити тачка. – Напротив. Ово је тек улазница за полицијску службу, која подразумева читаву палету не само знања и вештина стечених у школи, личних карактеристика, ставова и навика који су се обликовали како у окриљу породице, тако и у овом Центру, већ и систематски, стрпљив и истрајан рад на подизању сопствених капацитета током читавог радног века. И више од тога – током читавог живота!

Да ће 6. класа бити запамћена као прва генерација Београђана која цела започиње своју полицијску каријеру у родном граду, нагласила је начелница Центра Биљана Пушкар и додала:

– Свесни изазова, сви они који су задужени за организацију и извођење обуке за београдске класе, сталном комуникацијом са стручним службама Министарства и линијама рада труде се да унапреде и прилагоде наставу специфичностима службе у главном граду.

Најбољим полазницима 6. класе Центра за основну полицијску обуку Ивани Марковић (4,85), Ивани Николић (4,67) и Дражену Ајдуковићу (4,62) уручени су лаптоп рачунар, камера и фотоапарат.

Обука за ове класе почела је 15. 8. 2011. године. У полицајце приправнике промовисано је сто троје полазница и полазника који су успешно завршили обуку, а међу њима је 27 девојака. Начелник класе био је полицијски саветник Миленко Калацун.

Овом приликом отворена је и реновирана библиотека Центра.

Јасна Обрадовић

Поделите овај чланак на социјалним мрежама!

Пријавите се на билтен.

Редовно добијајте информације из ЦОПО центра.