Свечаности која је одржана тим поводом, присуствовали су министар унутрашњих послова Ивица Дачић, директор полиције Милорад Вељовић, представници Кабинета министра, епископ бачки Иринеј Буловић, уважени гости из иностранства, руководиоци установа и предузећа који нам дају подршку и помоћ, родитељи, рођаци и пријатељи полазника.

Минутом ћутања одата је пошта настрадалим и преминулим припадницима полиције.

Након химне „Боже правде“ госте је поздравила директорка Центра Биљана Пушкар, честитала петој класи на успешно завршеној обуци, као и прво полицијско звање.

У свом обраћању гостима и полазницама и полазницима пете класе министар Ивица Дачић је истакао да је ово година јубилеја – два века постојања Министарства унутрашњих послова и 160 година постојања овог здања у Сремској Каменици, које је одувек било школа у којој се обучавао војни и полицијски кадар и да је полиција спремна да сталним реформама, оспособљава по највишим европским стандардима своје кадрове, да делују поштујући законска овлашћења, одлучно штите сваког од свих облика угрожавања и обезбеђују ефикасну заштиту људских права и слобода.

У име класе у којој је током обуке био најуспешнији, Александар Николић је, захваљујући министру на награди, обећао да ће он и његове колеге радити савесно и професионално, упркос свим опасностима посла који их чека.
Министар унутрашњих послова Ивица Дачић доделио је награде најбољима у рангу:
1. Александру Николићу из Лесковца – лаптоп;
2. Сањи Живадиновић из Парећина – камеру и
3. Владимиру Петровићу из Рашке – фото-апарат.

Гости свечаног програма промоције пете класе били су првакиња Драме Српског народног позоришта Гордана Ђурђевић Димић, мр Весна Аћимовић, сопран и пијанисткиња Маја Грујић, као и Оркестар полиције.

Премијерно је приказан и филм о Центру чији је аутор Предраг Ласица.

Након команде начелника класе Жељка Секулића: „Класа, вољно!“ увис је полетело 27 шешира и 89 шапки.

Јасна Обрадовић

Поделите овај чланак на социјалним мрежама!

Пријавите се на билтен.

Редовно добијајте информације из ЦОПО центра.