Свечаности поводом промоције полазника 4. класе Центра за основну полицијску обуку у полицајце приправнике, 21. 2. 2011. године, присуствовали су министар унутрашњих послова Ивица Дачић, председник Скупштине АП Војводине Шандор Егереши, угледни гости из земље и иностранства, пријатељи, рођаци, колеге…

Министар Дачић доделио је признања и пригодне поклоне трома најуспешнијим полазницима 4. класе Центра, наглашавајући да му је посебно драго што су међу њима две девојке. Он је оценио да су образовани, стручни и професионални полицајци, који ће и након основне обуке наставити да раде на свом усавршавању, темељ модерне полиције, али и безбедности свих грађана Републике Србије.

Сто педесет четворо полазника завршило је обуку, са просечном оценом 3,90. Средња оцена класе на завршном испиту била је 3,72.
За постигнут успех, троје најбољих у класи је добило награде:
1. Тања Живковић из Шапца (просечна оцена 4,738) – лаптоп,
2. Дејан Стаменковић из Лесковца (4.574) – камеру и
3. Славица Милић из Шавца код Параћина (4,560) – фото-апарат.

Занимљиво је да су и следећа два места на ранг-листи заузеле девојке. То су:
4. Ана Стаменковић из Власотинца 8. (4,529) и
5. Минка Миладиновић из Прћиловице, код Алексинца 5. (4,512).

Директорка Центра Биљана Пушкар је честитала полазницима на успешно завршеној обуци. Обраћајићи се гостима, она је објаснила да у Сремској Каменици, у складу са процесима модернизације, трансформације и професионализације српске полиције, а на темељима деценијске традиције школства, од 2007. године ради Центар за основну полицијску обуку. Она је рекла и да је уверена да ће четврта класа полицајаца приправника, школованих по новом систему, свој посао обављати часно и професионално, на корист грађана Републике Србије и њихове безбедности.
У културно-уметничком програму су учествовали увек радо виђени гости -малишани из Дечијег села “Доктор Милорад Павловић” у Сремској Каменици.

Занимљиво освежење програма био је наступ ученика Одсека соло певања Средње музичке школе “Исидор Бајић” и ученица двају одсека – за класичан балет и за савремену игру Средње балетске школе у Новом Саду.

Након недавног гостовања у Центру, својим учешћем на овој свечаности обрадовао нас је и глумац Војин Ћетковић.
А онда, команда: “Вољно!” Капе су полетеле увис. Честитке, загрљаји, сузе…
Још једна заједничка фотографија.

Читање распореда није донело оно узбуђење са којим је тај тренутак ранијих година очекиван. За ову класу се од почетка знало – сви ће радити у Београду.

Ј. Обрадовић

Поделите овај чланак на социјалним мрежама!

Пријавите се на билтен.

Редовно добијајте информације из ЦОПО центра.