Министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић је том приликом изјавио да Србији недостаје велики број униформисаних полицајаца и да је тај проблем посебно изражен у великим градовима.

– Размишљамо да проширимо наше капацитете за школовање полицајаца, имајући у виду да само у Београду недостаје 2.000 униформисаних полицијаца – рекао је министар Дачић у обраћању новинарима.

Рапорт министру поднео је заменик директора Центра, Мирослав Мијаиловић.

У спортској хали фанфаре су најавиле почетак програма и свечани дефиле полазника треће класе Центра. Поздравили су их аплаузом уважени и драги гости, родитељи и пријатељи полазника.

У својој поздравној речи директорка Школе – Центра Биљана Пушкар је рекла да је задовољна оствареним резултатима полазника треће класе јер су, као и претходна класа, завршили обуку са врло добрим успехом.

– Реформа полицијског образовања почела је пре пет година са циљем да полицајац буде обучен да буде корак испред криминала и организованог криминала и да послове обавља у складу са законом, поштујући универзалне вредности људских права и слобода – рекла је Биљана Пушкар.

Најбољи у рангу

Након једногодишње обуке, завршног испита и професионалне праксе, од 119 момака и 35 девојака, најбољи успех постигли су:

1. Никола Здравковић из Врања, (средња оцена 4,633);
2. Милош Павлица из Београда, (4,628) и
3. Александар Јевтић из Шапца, (4,562).
Министар Дачић уручио им је решења о наградама (лаптоп, камера и фото-апарат).

Обраћање начелника 3. класе Лазе Ђукића: “Класа, вољно!”

Ј. Обрадовић
2.9.2010.

Поделите овај чланак на социјалним мрежама!

Пријавите се на билтен.

Редовно добијајте информације из ЦОПО центра.