На свечаности поводом промоције и пријема у радни однос 1.024 полазника 26, 27, 28. и 29. класе Центра за основну полицијску обуку у полицајце приправнике, одржаној 30.12.2021. године у Спортском и пословном центру „Војводина” у Новом Саду, министар Вулин је у име председника Републике Србије Александра Вучића будућим полицајцима честитао успешно завршено школовање.

Изасланик председника Републике Србије Александра Вучића, министар унутрашњих послова Александар Вулин поручио је данас новим полицајцима приправницима, који ће од јануара направити прве кораке у својој полицијској каријери, да ће им држава дати оружје и опрему, снагу закона, али да ће поштовање грађана морати сами да изборе и сачувају га.

„Данас када стојите овако постројени, свечани, под заставом вечне и свете Србије, још само данас имате право на страх, зебњу, сумњу, још само данас можете себе да питате јесте ли довољно велики за величину животне мисије коју сте на себе преузели. Још само данас, јер од сутра постајете део Министарства унутрашњих послова и више немате право ни на страх, ни на сумњу. Да Србија не би страховала, ви морате да будете храбри. Да Србија не би сумњала, ви морате да будете сигурни“, истакао је министар унутрашњих послова.

„Никога значка није учинила великим човеком, али велики људи јесу значку учинили вредном и сјајном. Немојте никада допустити да вас било чије богатство заведе и засени. Пред богатим се узохолите, пред моћнима исправите, пред сиромашним, честитим, радним спустите главу, од њега живите и за њега живите. И када видите оца, сина, када видите породицу како корача улицом, када их видите срећне и насмејане, онда и ви тек имате право да будете срећни и насмејани“, рекао је министар полиције Александар Вулин.

„Пред вама је Србија, иза вас је Србија и зато нема назад. Стојите данас под заставом Србије, обавезни пред собом и народом да ћете безусловно поштовати и покоравати се само Србији и само закону. И немој да би неко помислио да има неког већег и јачег од вас. Нема никог ни већег ни јачег од полицајца Србије који поштује њен закон и спроводи га безусловно“, казао је министар Вулин.

Министар Вулин је породицама нових полицајаца поручио да не крију понос што ће њихова деца служити Србији.

„Дали сте их Србији јединој, вољеној. И нека сте, нема ни већег дара ни веће жртве. Дали сте их Србији, бољој и промењеној. Србији, коју предводи председник Александар Вучић, Србији која се никада више неће одрећи ни једног свог полицајца, војника, ратника. Србији, у којој их никада више везане неће предавати, да својом главом плате за туђе грехе. Хвала што сте их одгајили и дали јединој и вољеној Србији“, поручио је министар полиције Александар Вулин.

Видео снимак говора изасланика председника Републике Србије Александра Вучића,
министра унутрашњих послова Александра Вулина

Председник Покрајинске Владе АП Војводине Игор Мировић честитао је новим полицајцима успешан завршетак полицијске обуке, пожелевши да им у будућем раду част и поштење увек буду на првом месту.

„Желим вам да у будућем раду част и поштење увек буду изнад свега другог, јер је то једино што приличи српском полицајцу. Желим вам да никад не заборавите да је Србија увек важнија од било кога од нас и да је наша најузвишенија и најсветија заједничка дужност да увек и у свим околностима часно и храбро станемо на браник њеног мира и њене независности“, поручио је председник Владе АП Војводине Игор Мировић.

Видео снимак говора председника Покрајинске Владе АП Војводине Игора Мировића

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић пожелео је младим полицајцима пуно успеха у раду и истакао да верује да ће се бескомпромисно борити против криминала и чувати Србију и њене грађане.
„Поштовани млади полицајци, одабрали сте одговоран и тежак позив, али изнад свега, частан. Одабрали сте да водите рачуна о свима нама, да нас чувате, да чувате ову државу, да чувате њене грађане. И сви вам верујемо, и сви вам поклањамо веру да ћете о нама бринути на најбољи могући начин, да ћете се бескомпромисно борити против криминалаца, да ћете превентивно деловати на сваком месту, помоћи свима којима је потребно и чувати и територијални интегритет и суверенитет наше отаџбине Републике Србије”, поручио је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.

Видео снимак говора градоначелниак Новог Сада Милоша Вучевића

„Знање и искуство које смо стицали у Центру за основну полицијску обуку, на крају нас је изградило у храбре полицијске службенике. Одговорност коју носи плава униформа је велика и ми обећавамо да ћемо бити достојни те одговорности. Данас у строју стојимо поносни зато што постајемо део МУП-а и обећавамо да ћемо часно и достојанствено служити Републици Србији и свим њеним грађанима”, поручио је прворангирани полазник 29. класе Центра за основну полицијску обуку Никола Стојанац.

Видео снимак говора прворангираног полазника 29. класе Центра за основну полицијску обуку
Николе Стојанца

Колаж видео снимак промоције 26, 27, 28. и 29. класе Центра за основну полицијску обуку

Текст, фотографије и видео:
Преузето са сајта МУП-а
Линк
31.12.2021. године

Поделите овај чланак на социјалним мрежама!

Пријавите се на билтен.

Редовно добијајте информације из ЦОПО центра.