Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић поручио је ватрогасцима-спасиоцима и полицијским службеницима, који су данас примљени у радни однос у МУП, да очекује од њих да оправдају поверење које им је Република Србија указала и увек буду на услузи грађанима.

Стефановић је, на свечаној промоцији нових 213 ватрогасаца-спасилаца и 80 полицајаца у Наставном центру у Кули, подсетио да је са овим пријемом Министарство унутрашњих послова у 2019. години подмлађено са укупно 1.309 нових полицајаца и 326 ватрогасаца-спасилаца.

„Будући ватрогасци, данас би ваши родитељи и пријатељи требало да буду поносни на вас што сте након 17 недеља практичне и теоријске обуке показали да сте савладали и усвојили потребан ниво знања и вештина за обављање овог веома одговорног и можда најтежег посла у земљи. Драго ми је што сте се определили за ову професију, која је више од посла. То је позив који гарантује да ћете имати много тешких дана пуних изазова, али и пуно срце када осетите захвалност људи којима помогнете“, поручио је Стефановић ватрогасцима који ће већ данас бити распоређени у 78 подручних ватрогасно-спасилачких јединица у Србији.

Он је подсетио и да су припадници Сектора за ванредне ситуације само током ове године имали 34.451 интервенцију и спасили 1.342 особе.

„Драго ми је и што смо успели да пронађемо модел да примимо и дипломиране студенте Криминалистичко-полицијског универзитета, који су због одређених правила службе морали да прођу додатни једномесечни курс у Центру за основну полицијску обуку. Верујем да ћете оправдати поверење, дати нову димензију раду МУП-а и научити много од својих искусних колега, који су у месецима за нама својим марљивим и преданим радом показали како се воли Србија“, рекао је министар, говорећи о нових 80 полицијских службеника, који су били самофинансирајући студенти КПУ и који су због наслеђеног проблема из претходног периода имали проблем приликом запошљавања.

Министру се у име нових припадника МУП-а захвалио ватрогасац Есад Дуран.

„Захваљујем вам се на прилици коју сте нам пружили расписивањем конкурса, што сте омогућили да кроз процес селекције буду изабрани најбољи кандидати на конкурсу и на условима које сте нам обезбедили током обуке. Хвала вам што сте нам омогућили да постанемо ватрогасци-спасиоци и полицајци и остваримо снове. Трудићемо се да већ од сутра будемо одговорни припадници Министарства унутрашњих послова, пожртвовани, неустрашиви припадници ватрогасно-спасилачких јединица, храбри и одлучни полицајци у служби безбедности грађана, заштите и спасавања угрожених живота и имовине“, рекао је Дуран.

Текст и фотографије
преузети са сајта МУП-а РС
линк
25.12.2019.

Поделите овај чланак на социјалним мрежама!

Пријавите се на билтен.

Редовно добијајте информације из ЦОПО центра.