Министар унутрашњих послова, господин Ивица Дачић, честитао је полазницима на успешно завршеној обуци и рекао да улога полиције постаје све сложенија. То је професија која је све захтевнија, те стога Министарство унутрашњих послова спроводи значајне реформске активности. Министар Дачић је истакао значај приближавања полиције локалној заједници. То, поред осталог, значи да полицајци уче језике мањинских заједница, за чије представнике су врата ове службе отворена. Затим је уручио решења о награђивању првих троје полазника у рангу.

Најбољи
Међу 120 изабраних од преко 3.000 кандидата, најбољи успех у току обуке постигли су:
1. Нинослав Пејчиновић из Горњег Милановца,
2. Марина Богданов из Зрењанина и
3. Бојан Вељковић из Београда.
За првог у класи награда је лаптоп, за другу дигитална камера, а за трећег дигитални фото-апарат.

У име награђених захвалио се Нинослав Пејчиновић, који је рекао да је много тога било пресудно када су бирани најуспешнији у класи – залагање и током обуке и касније у станицама у којима су били на пракси, као и опхођење према старешинама.
– Од 30 девојака ове класе, две су ушле у најужи избор за прво троје. У борби за треће место одлучујућа је била оцена са практичне обуке, тако да је Милана Дошен из Оточца заузела четврто место – рекао нам је начелник класе Жељко Секулић.

Поздрављајући госте и полазнике, директорка Школе – Центра Биљана Пушкар је објаснила да је обука сада крајње рационална и економична, а то захтева напоран рад, много учења и одрицања. Како основна полицијска обука подразумева само кључне вештине и знања, то је тек прва степеница на путу професионалног развоја.

Госпођа Пушкар се овом приликом захвалила свима онима који су нам помогли у процесу реформе, показавши разумевање за промене које су у току у српској полицији и спремност да и сами учествују у реализацији тако важног процеса, како за Србију тако и за стабилност у региону. На коктелу, након свечаности, представницима ових организација додељене су захвалнице.

Господин Никола Алексић, директор Еколошког покрета Новог Сада, и овог пута је дошао са цвећем за директорку.

Добротвори
Досадашње реконструкције не би биле могуће без великодушне помоћи бројних установа и организација. Захваљујемо се овом приликом на разумевању и помоћи: Норвешкој влади (60.000.000 дин.), Влади Републике Србије (128.000.000 дин. из Националног инвестиционог плана), Извршном већу АПВ (2.000.000 дин.), Србијагасу (1.000.000 дин.), Електровојводини (300.000 дин. и комплетна расвета у кругу Центра), НИС-у (2.700.000 дин.) и Војводинашумама (сеча дотрајалих стабала).

Учесници семинара «Наука о руковођењу и стил руковођења у полицији – Руковођење у демократским организацијама» су у оквиру једне од радионица имали задатак да дају свој критички осврт на организацију свечаности поводом промоције полазника 2. класе Центра.

Културно-уметнички програм у част 2. класе припремили су оркестар полиције, полазници и полазнице 3. класе са професорицама Маријаном Милановић, Весном Ковачевић и Радојком Врањковић.

Ј. О.

Поделите овај чланак на социјалним мрежама!

Пријавите се на билтен.

Редовно добијајте информације из ЦОПО центра.