У оквиру посете ИПА Регији у Новом Саду, четворочлана делегација ИПА Секције Пољска, ИПА Регије Калварија Зебжидовска 25. октобра 2019. године посетила је Центар за основну полицијску обуку у Сремској Каменици.

Делегацију ИПА Секције Пољска, ИПА Регије Калварија Зебжидовска предводио је председник Регије, Анжеј Козиол (Andrzej Kozioł), а чинили су је и чланови Регије Бартоломеј Тваруг (Bartłomiej Twaróg), Роберт Пиетрасик (Robert Pietrasik) и Пиотр Филар (Piotr Filar).

У име ИПА Секције Србије, ИПА Регије у Новом Саду, посети Центру су присуствовали Милорад Петковић, председник Регије, Мирјана Мијаиловић, потпредседник, Милорад Ашћерић, председник Надзорног одбора и Бошко Тимотијевић, члан.

На слици, с лева: Мирјана Мијаиловић, Данило Аврамовић, Милорад Петковић,
Анжеј Козиол, Пиотр Филар, Бартоломеј Тваруг и Роберт Пиетрасик

У Центру за основну полицијску обуку у Сремској Каменици делегацију су примили заменик начелника Центра пуковник полиције Жарко Јелача и шеф Одсека за Област вештине полиције потпуковник полције Данило Аврамовић.

Гостима је на почетку посете представљен концепт основне полицијске обуке, систем селекције кандидата, сегменти наставе основне полицијске обуке и ваннаставне активности, као и капацитети Центра. Присутни су имали прилику да размене искуства и добре праксе из својих земаља.

Након тога, делегација је имала прилике да види поменуте капацитете – посетили су тактичку кућу, где су им шеф Одсека за област полицијски послови и овлашћења мајор полиције мр Немања Радовић и тренер за стручну наставу мајор полиције Дејан Ђорђевић детаљније објаснили како се спроводе активности из ове области обуке.

Делегација је затим видела спортску халу и филмску стрељану, где им је тренер за стручну наставу мајор полиције Владимир Косановић објаснио начин фуккционисања филмске стрељане и како се користи у развијању вештине руковања полицијским оружјем.

Након тога су посетиоци видели просторије за смештај полазника и на крају библиотеку са информационо-референцијалним центром, где им је добродошлицу пожелео библиотекар Милован Бојат.

Утисци делегације о свему што им је представљено у вези са основном полицијском обуком били су изразито позитивни.

Текст: Снежана Вла
Фото: Александар Поповић, ИПА Регија у Новом Саду
31.10.2019. године

Поделите овај чланак на социјалним мрежама!

Пријавите се на билтен.

Редовно добијајте информације из ЦОПО центра.