Госте су примили начелник Центра за основну полицијску обуку Желимир Мрдаљ, шефови одсека Немања Радовић и Душан Станковић, као и тренер за стручну наставу Милорад Петковић.

Тема посете била је упознавање са програмом и наставним процесом који се одвија у Центру за основну полицијску обуку у Сремској Каменици, начином пријема полазника, као и са начином планирања и реализације ваннаставних активности.

Након уводног дела састанка, током ког су се укратко представили учесници, делегацији је представљена презентација о основној полицијској обуци: концепт основне полицијске обуке, систем селекције кандидата, сегменти наставе основне полицијске обуке и ваннаставне активности, као и промотивне активности које Центар реализује, у склопу чега је приказана и презентација о раду Центра.

Делегација је потом имала прилике да види представљене капацитете у којима се реализује обука – посетили су тактичку кућу, спортску халу, филмску стрељану, ресторан и просторије за смештај полазника.

Представници Полицијске академије Црне Горе констатовали су компатибилности система обуке који постоји у Републици Србији и у Републици Црној Гори, и истакли да постоји потреба да у извесним сегментима унапреде свој систем обуке, по угледу на онај који се спроводи у Србији, нарочито у области селекције и пријема кандидата.

Након званичног дела посете, делегације је у пратњи туристичког водича обишла Сремске Карловце, где је видела Карловачку гимназију, цркву где је устоличен свети Петар Цетињски, као и храм Светог Николаја. Ове знаменитости су такође оставиле велики утисак на госте. Како је карловачки крај познат по виноградима и вину, и ово је био неизоставни део посете.

Текст и фотографије: ЦОПО
05.05.2022. године

Поделите овај чланак на социјалним мрежама!

Пријавите се на билтен.

Редовно добијајте информације из ЦОПО центра.