Изјава о приватности сајта Центра за основну полицијску обуку


Сајт Центра за основну полицијску обуку Министарства унутрашњих послова (у даљем тексту: ЦОПО сајт) поштује вашу приватност и посвећен је заштити података о личности које нам доставите. Желели бисмо да вас упознамо са следећим принципима којима је уређена наша политика приватности.

Политика заштите података о личности

Загарантована је заштита података о личности. Прикупљање, држање, обрада и коришћење података о личности врше се у складу са Законом о заштити података о личности („Службени гласник РС”, бр. 87/2018). Подаци о личности се неће користити изван сврхе за коју су прикупљени, осим за потребе вођења кривичног поступка или заштите безбедности Републике Србије, на начин предвиђен законом. Предузете су све потребне мере заштите података, у складу са утврђеним стандардима и поступцима, а које су потребне да би се подаци заштитили од губитка, уништења, недопуштеног приступа, промене, објављивања и сваке друге злоупотребе.

Прикупљене информације не дају се на увид, нити се размењују с другим организацијама које су изван система припреме и уређивања ЦОПО сајта, осим у случајевима предвиђеним законом. Подаци се неће користити у сврхе које нису у складу са законом нити на било који други начин који би могао да буде штетан по вас укључујићи и нарушавање ваше приватности.

Лице има право да пристанак за обраду података о личности опозове у складу са Законом о заштити података о личности.

Подаци које прикупљамо

Приликом слања порука путем контакт форме уписују се и чувају као обавезни следећи подаци: лично име (име и презиме корисника), адреса електронске поште корисника и број контакт телефона. Сврха обраде наведених података је могућност упућивања одговора корисницима који су попунили контакт форму.

Приликом пријаве на мејлинг листу адреса на које се шаљу обевештења са ЦОПО сајта, адреса електронске поште корисника уписује се и чува као обавезан податак.

Такође прикупљамо податке о коришћењу ЦОПО сајта (cookies – колачић) и друге техничке податке који нису личне природе, а који нам омогућавају да учинимо ваше посете ЦОПО сајту лакшим и ефикаснијим тако што вам пружамо кориснички прилагођен приступ и препознајемо вас када се вратите на ЦОПО сајт.

Колачић је мали фајл са подацима који се преноси са ЦОПО сајта на хард диск вашег компјутера. ЦОПО сајт шаље колачић када је посећујете, тражите или персонализујете податке, или се региструјете за одређене услуге. Колачић не може да чита личне податке са вашег хард диска или да чита фајлове колачића које су створили други сајтови. Подаци које колачић може да садржи су само они које сте сами доставили. Прихватање колачића који се користе на ЦОПО сајту нам омогућава да добијемо информације о вашим претраживачким навикама, које можемо користити како бисмо персонизовали ваше деловање и установили моделе кретања корисника. Ово чинимо у циљу утврђивања корисности информација са ЦОПО сајта за кориснике и ради установљења ефикасности нашег навигационог система у помагању корисницима да дођу до тих информација.

Колачићи се по правилу класификују као колачићи „сесије” или „трајни” колачићи. Колачићи сесије се не задржавају на вашем рачунару након што сте затворили претраживач. Трајни колачићи се задржавају на вашем рачунару док их не избришете или док им не истекне рок трајања.

Остало

Свако коришћење ЦОПО сајта подложно је условима и правилима описаним на овој страници.

Ако имате питања или недоумице у вези са прикупљањем или коришћењем ваших личних података, желите да исправите неисправне или непотпуне податке или да опозовете свој пристанак за обраду података о личности, молимо да контактирате администраторе ЦОПО сајта.