У корак са новим временом и Центар за основну полицијску обуку се свакодневно развија у једну модерну установу која својим полазницима и запосленима може да понуди много више. Најпре је простор за рад (учионице, спортска хала, филмска стрељана, Тактичка кућа) модернизован и прилагођен новим наставним методама и модулима који се изводе у Центру. Стари интернати су реконструисани у један модеран камп у коме је омогућен квалитетан боравак полазника.
Дуго се чекало на овај тренутак. Годинама су полазници јели у већ дотрајалом ресторану, па је био ред да се и овај кутак модернизује. Најтоплије место, где су нас све до сада дочекивали весели осмеси и шале запослених и на тај начин некако скретали пажњу са старог намештаја и старих уређаја. Жене које су запослене у овој кухињи су замениле брижно мајчино место нашим полазницима, пружајући им увек тањир топле супе, понеку кашику више ако би остало, колачић који је у њима будио децу и све то да би окрепиле њихово тело и дале им снагу да издрже оно што их чека на обуци. Одавде се увек излазило са осмехом. Јер само сит човек је и срећан човек.

Неколико месеци су трајали радови на санацији и реконструкцији кухиње са трпезаријом у Центру за основну полицијску обуку. Своју премијеру, овај ресторан који се простире на 2300 квадрата, дочекао је у суботу 20.марта 2021.године. Нови сјај ресторана никог не оставља равнодушним, а унутрашњост је просто непрепознатљива. Стари намештај је у потпуности замењен новим , а у кухињском делу се сада налази потпуно нова опрема, којом је много лакше управљати док је квалитет хране неупоредиво бољи. Капацитет трпезарије сада износи 400 места тако да полазници и запослени у Центру уживају у овом модерном амбијенту за време оброка.

Сунчано суботње јутро. Као и обично гужва пред рестораном, али овог пута са неким посебним жаром у очима. У тихом реду, стајали су полазници 26. и 27. класе чекајући на свој први оброк у новоотвореном ресторану.

На челу свих био је начелник Центра Желимир Мрдаљ који је првом узетом тацном са линије, свечано отворио и прво обедовање у овом величанственом објекту.

„Част ми је што сам на челу своје „војске‟ и у оваквим лепим ситуацијама. Био је ово изузетно напоран подухват али су резултати, као што и сами можете видети, изузетни. Ресторан је из темеља обновљен. Све је ново, беспрекорно чисто и полазници , али и запослени у Центру, имају могућност да са уживањем долазе на ово место, које је као срце овог Центра. Модеран објекат у који је уложено доста новца, али верујте да је сада пуно лепше и радити на оваквом месту и то нема цену, што могу да потврде и запослени у ресторану‟, кроз осмех, али пуног срца, нам је рекао начелник Центра, Желимир Мрдаљ.

Још један од великих грађевинских подухвата у Центру доведен је до краја, све у циљу да се побољшају услови за живот и рад у њему. Постоји изрека која каже да није само до хране коју једемо, већ и до целокупног искуства. Битан нам је ентеријер, битно нам је како је храна сервирана, битно нам је и каква је атмосфера, као и пријатан осмех запослених људи који нас услужују, јер су то оне ствари које нас увек радо враћају овом месту. Ресторан Центра је својим новим рухом место на које ће сви сигурно радо долазити.

Текст:
Маријана Милановић
Фотографије:
Стефан Новаковић 26/6

Поделите овај чланак на социјалним мрежама!

Пријавите се на билтен.

Редовно добијајте информације из ЦОПО центра.