„Служити Србији, служити народу, служити идеалу правде је награда сама по себи”, поручио је министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин на церемонији уручења новчаних награда најбољим полазницима Центра за основну полицијску обуку и најбољим студентима Криминалистичко-полицијског универзитета.

Министар Вулин је младим студентима КПУ и полазницима ЦОПО-а поручио да су изабрали частан посао пун одрицања где ће испред себе увек морати да ставе друге, а испред својих најмилијих своју земљу и професију.

„Изабрали сте посао због кога ћете често пропустити рођендане ваше деце, нећете бити са њима у оним најлепшим тренуцима, који су ненадокнадиви. Изабрали сте послове у којима ћете бити спремни да жртвујете свој живот и своје здравље, често за сасвим непознате људе, жртвоваћете своје време, некада и живот за људе који заслужују такву жртву, али и за људе који такву жртву не заслужују, изабрали сте да свој живот поклоните својој држави и свом народу и идеалу истине, идеалу правде. Често вас неће разумети, често ћете наилазити на љутњу, потцењивање, умећете да пређете преко увреда, несхватања, умећете и мораћете, јер ви служите закону, закон не препознаје добре и лоше људе, закон препознаје само идеал правде и ви ћете том идеалу служити”, поручио је министар унутрашњих послова Александар Вулин.

„Ваша каријера ће бити успешна онолико колико ви будете спремни да јој се посветите и биће успешна онолико колико сте спремни да неразумевање и несхватање ставите по страни и служите само закону. Некада ваша врлина и ваша вредност неће бити препознати и награђени, али вама то неће бити важно. Служити Србији, служити народу, служити идеалу правде је награда сама по себи. Министарство унутрашњих послова, полиција и држава Србија ће учинити све да вам буде боље, да вам буде лакше, али како ће вас поштовати зависи само од сваког од вас. Добро сте почели, желим да будемо поносни на вас, као што су поносне ваше породице”, поручио је министар полиције Александар Вулин обраћајући се награђеним студентима Криминалистичко-полицијског универзитета и полазницима Центра за основну полицијску обуку.

Министар унутрашњих послова посебно се захвалио привредном друштву „Сигнал МГ“ и „Глобос“ осигурању који су препознали и наградили таленте, труд и рад младих студента КПУ и полазника ЦОПО.

Обраћање министра унутрашњих послова, Александра Вулина

***

„Велика ми је част што имам прилику да вам се обратим у име студената КПУ. Од најранијег детињства жеља ми је била да обучем ову униформу и будем припадник МУП-а. Није било лако доћи до овог успеха, али се сваки труд, рад и залагање исплати. МУП, привредно друштво „Сигнал“ и „Глобос“ осигурање су умели то да препознају и ми им се на томе посебно захваљујемо”, истакла је награђена студенткиња КПУ Сара Рехас.

Обраћање студенткиње Криминалистичко-полицијског универзитета, Саре Рехас

***

„Поштовани господине министре, старешине, колеге и драги пријатељи нашег Министарства, изузетна ми је част да вам се обратим и у име свих награђених полазника ЦОПО-а. У име награђених полазника и полазница ЦОПО-а, обећавамо да ћемо се и даље трудити да својим радом и залагањем оправдамо указано поверење”, истакла је Мирјана Грујић награђена полазница 28. класе Центра за основну полицијску обуку.

Обраћање полазнице Центра за основну полицијску обуку, Мирјане Грујић

Двадесет полазника Центра за основну полицијску обуку и двадесет студената Криминалистичко-полицијског универзитета данас су добили поклон ваучере које су, за њих, обезбедили привредно друштво „Сигнал МГ“ и „Глобос“ осигурање.

Колаж догађаја

Фото, видео и текст: МУП

16.10.2021.

Као што је на свечаности већ речено, полазници који су примили награду полицијску професију осећају као свој позив, као дужност, али и као част која припада одабранима – онима који се потруде да је заслуже. Не очекују специјалну похвалу ни награду, само поштовање које припада свакоме ко поштено и одговорно ради свој посао.

Поводом награде коју је примио, полазник 2. вода 26. класе, Стефан Маркановић, каже:
„Била ми је част што сам као један од најбољих полазника представљао Центар за основну полицијску обуку на оваквом догађају, посебно своју класу.”

Полазник 2. вода 27. класе, Александар Величковић, надовезао се:
„Мислим да већина нас тако осећа. Ипак, лепо је знати да друштво препознаје, вреднује и подржава праве вредности – успех постигнут кроз рад и залагање.”
Полазник 5. вода 29. класе, Милош Квргић, додао је:
„Ово нас је подстакло да и даље марљиво учимо и вежбамо. И не само нас, него и остале полазнике који су на обуци.”

„Овакве активности чине да се осећам цењено не само као будући припадник Министарства унутрашњих послова, него и као грађанин. Јер, не само што је наша служба ту да помогне грађанима да неометано остварују своја права, него видимо да друштво жели да помогне и подржи нашу службу у томе. Јер, на крају, сви имамо исти циљ – да живимо безбедно и задовољно.”, рекла је полазница 2. вода 28. класе, Бојана Недељковић.

Текст: ЦОПО
19.10.2021.

Поделите овај чланак на социјалним мрежама!

Пријавите се на билтен.

Редовно добијајте информације из ЦОПО центра.