Добро дошли!


Центар за основну полицијску обуку у Сремској Каменици једина је установа за основну обуку полиције у Републици Србији.

Од 2007. овде се обучавају девојке и младићи који су већ завршили средњу школу. Настава је предметно-модуларна, траје до годину дана и реализује се у учионицама и објектима у кругу Центра.

Процес трансформације Средње школе унутрашњих послова у Центар за основну полицијску обуку почео је 2005. године.

До августа 2009. паралелно је радила Средња школа унутрашњих послова (СШУП) и Центар за основну полицијску обуку (ЦОПО). Тада је своје школовање завршила последња, 38. класа ученика Школе, уписана по старом Наставном плану и програму.

 


 

 

 

Упис у Центар - конкурс и селекција

Основна полицијска обука - шта и где уче будући полицијски службеници?

Како стићи до Центра?

 

 

Догађаји

Трансфузиомобил у Центру

ново_возило У уторак, 30. јула 2019. године је чувени Трансфузиомобил нашао своје место и у Центру за основну полицијску обуку у Сремској Каменици. Педесет полазника 19. и 20. класе су имали ту част да буду први у Центру који су донирали крв у овој покретној лабораторији и на тај начин неком улепшали дан или чак спасли жи

Едукативни час Употреба снајперске пушке у полицији

снајпериста Дана 24.7.2019. године у организацији Одсека за област вештине полиције, у биоскопској сали Центра за основну полицијску обуку у Сремској Каменици, пред 152 полазника 19. и 20. класе, одржан је десети по реду едукативни час на тему „Употреба снајперске пушке у полицији".

12. међународни симпозијум у Орадеи, Румунија

12. међународни симпозијум у Орадеи, Румунија На 12. међународном симпозијуму, на тему „Напуштање обуке у полицијским образовним институцијама – између претпоставке и прихватања“, од 24. до 28. јуна 2019. године, у Школи за обуку граничне полиције „Аврам Јанку“ из Орадее, Румунија, учествовала је и делегација Центра за полицијску обуку.

Меморандум о разумевању са Школом полиције у Сегедину

Меморандум о разумевању са Школом полиције у Сегедину У петак, 28. јуна 2019. године, потписан је Меморандум о разумевању између Центра за основну полицијску обуку у Сремској Каменици и Школе за обуку полиције у Сегедину, Мађарска. Меморандум су потписали пуковник полиције Желимир Мрдаљ и пуковник полиције др. сц. Чаба Бардоц.

Посета Александра Кнежевића, припадника полиције Републике Аустрије

осета Александра Кнежевића, припадника полиције Републике Аустрије ЦОПО-у Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић и заменик директора Агенције Европске уније за обуку припадника органа за спровођење закона (CEPOL) Детлеф Шредер потписали су 2017. године радни аранжман који ће припадницима Министарства унутрашњих послова омогућити да унапреде своја знања и вештине кроз

Златна медаља за заслуге Желимиру Мрдаљу

Златна медаља за заслуге Желимиру Мрдаљу Желимир Мрдаљ је кроз своју каријеру од командира вода, наставника, професора, до начелника Центра, учествовао у обуци више од 30 класа ученика, односно, више од 12.000 полицајаца. Изузетним организаторским способностима изградио је тимски дух у Центру за основну полицијску обуку.

Првенство државе у џудоу

66 Спортска дворана Шумице још једном је угостила најбоље џудисте Србије овога пута на Првенству државе за припаднике Војске и Полиције. После премијерног националног првенства одржаног минуле сезоне у Сремској Каменици, у Шумицама се 22. јуна 2019. године надметало 68 такмичара у женској и мушкој конкуренцији.

Дан Министарства унутрашњих послова на Калемегдану

Дан Министарства унутрашњих послова на Калемегдану И Центар за основну полицијску обуку се представио на тактичко-техничком збору поводом прославе Дана Министарства унутрашњих послова на Калемегдану, 16. јуна 2019. године. Погледајте шта је око камере забележило том приликом.

Укључивање Рома у друштво - корак ка бољој Србији

20190619_104954_Медиум Директор Канцеларије за инклузију Рома Милош Николић и покрајинска посланица Јелена Јовановић, посетили су Центар за основну полицијску обуку 19. јуна 2019. године ради упознавања са програмом обуке, као и са полазницима обуке који су припадници ромске националне заједнице.

Могу и да изгубим и да победим, али никада нећу бити поражен

4А_Медиум Спорт је начин живота и захтева максималну посвећеност, не само на тренинзима и на мечевима, већ у свим аспектима свакодневице. Спорт је за младе шанса да уче; он је простор у коме се вежба за живот.

Едукативни час Прекршајно-правна функција полиције

Едукативни час Прекршајно-правна функција полиције Дана 12.6.2019. године у организацији Одсека за област опште теме о раду полиције, у биоскопској сали Центра за основну полицијску обуку у Сремској Каменици, пред око 150 полазника 19. и 20. класе, одржан је едукативни час на тему „Прекршајно-правна функција полиције".

Конкурс за упис на основну полицијску обуку

Конкурс за упис на основну полицијску обуку КОНКУРС ЗАВРШЕН 8. ЈУЛА 2019. Министарство унутрашњих послова уписаће у Центар за основну полицијску обуку у Сремској Каменици 600 полазника на стручно оспособљавање за обављање полицијских послова, за следећих 20 полицијских управа...

Осам векова аутокефалности Српске православне цркве

Осам векова аутокефалности Српске православне цркве Поводом осам векова аутокефалности Српске православне цркве, Архијерејско намесништво подунавско приредило је свечану Академију у недељу, 26. маја 2019. године, у Центру за основну полицијску обуку.

Нове снаге Министарства унутрашњих послова

Нове снаге Министарства унутрашњих послова Тачно у подне 21. маја 2019. године, на Тргу слободе у Новом Саду почела је промоција 17. и 18. класе полазника Центра за основну полицијску обуку, 4. класе полазника основне обуке припадника ватрогасно-спасилачких јединица и дипломираних студената Криминалистичко-полицијског универзита.

За обавештења са сајта, упишите мејл

Пријавите се маилинг листу

Издвајамо

Тренутно није отворен конкурс

ЦОПО ПРОМОТИВНИ СПОТ

У Центру за основну полицијску обуку у Сремској Каменици тренутно  је у току обука полазника  19. и 20. класе,  по  Конкурсу за основну полицијску обуку објављеном у јуну 2018. године.

МАПА ПУ И ОПШТИНА

Уредба о стручном оспособљавању и усавршавању у Министарству унутрашњих послова

Основна полицијска обука - члан 32.

Електронска адреса (е-адреса) 

Молимо све наше пријатеље на Фејсбуку, као и остале који нам се е-поштом обраћају, да претходно провере да ли се информације које траже већ налазе на нашем сајту.

За информације, питања, предлоге и коментаре и даље нам се обраћајте на стару адресу  office@copo.edu.rs

Да бисмо могли прецизно и благовремено одговарати, молимо кандидате да наведу  пуно име и презиме, ЈМБГ, полицијску управу за коју су конкурисали као и своју адресу.

Срдачан поздрав

Центар за основну полицијску обуку

12. октобар 2018. године

 

 

 

Календар догађаја

Септембар, 2019     *    *
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 

Анкета

Коју информацију најчешће тражите на овом сајту?

Резултате са пријемног испита
О датуму почетка курса за примљене полазнике
О датуму расписивања новог конкурса
О условима потребним за упис у ЦОПО
О садржају пријемног испита
О класама које су раније завршиле СШУП
Остало

Укупно: 5130 гласова
British Council OSCE Mission to SerbiaКорисни линкови