Добро дошли!


Srećna nova 2020 Центар за основну полицијску обуку у Сремској Каменици једина је установа за основну обуку полиције у Републици Србији.

Од 2007. овде се обучавају девојке и младићи који су већ завршили средњу школу. Настава је предметно-модуларна, траје до годину дана и реализује се у учионицама и објектима у кругу Центра.

Процес трансформације Средње школе унутрашњих послова у Центар за основну полицијску обуку почео је 2005. године.

До августа 2009. паралелно је радила Средња школа унутрашњих послова (СШУП) и Центар за основну полицијску обуку (ЦОПО). Тада је своје школовање завршила последња, 38. класа ученика Школе, уписана по старом Наставном плану и програму.

 


 

 

 

Упис у Центар - конкурс и селекција

Основна полицијска обука - шта и где уче будући полицијски службеници?

Како стићи до Центра?

 

 

Догађаји

Едукативни час „Улога заштитника грађана у заштити људских права”

схуттерстоцк_285998729_цр-775x265 У организацији Одсека за област опште теме о раду полиције у биоскопској сали Центра за основну полицијску обуку у Сремској Каменици, у среду 12. 2. 2020. године, пред око 150 полазника 23. класе.

Едукативни час „Тактичко-методички аспекти појачане контроле саобраћаја"

10_1 У биоскопској сали Центра за основну полицијску обуку, у среду, 22.01.2020. године са почетком у 19 часова, одржан је едукативни час у организацији Одсека делатности полиције, на тему „Тактичко-методички аспекти појачане контроле саобраћаја".

Храброме помажу и звезде

ДСЦ_0176_Медиум Пливање за часни крст су и ове године, по седми пут, на Богојављење 19.01.2020. године, традиционално организовали Српска православна црква и Савет Месне заједнице у Сремској Каменици. Поворку неустрашивих младих људи предводио је епископ сремски Василије.

Заједно за живот

12_1 Да ли је хуманост постала анахронизам? Можда смо постали превише заузети својим обавезама, каријером и свим оним битним и небитним стварима које су у нама и око нас, да смо заборавили на ову реч.

Петица за хуманост

9_1 У пет организованих добровољних акција давања крви које су реализоване у сарадњи са Заводом за трансфузију крви Војводине, најхуманији полазници 21. класе Центра за основну полицијску обуку су током месеца децембра 2019. године прикупили 276 јединица крви, а драгоцену течност дале су 52 жене и 224 мушкарца.

Желимо, можемо, хоћемо – служимо Србији!

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић посетио је 27. новембра 2019. године полазнике Центра за основну полицијску обуку у Сремској Каменици и том приликом показао да је, као и до сада, увек ту за припаднике свог Министарства.

Промоција 22. класе ЦОПО у Кули

Промоција 22. класе ЦОПО у Кули 25.12.2019. године одржана је свечана промоција нових 80 полицајаца 22. класе Центра за основну полицијску обуку и 213 ватрогасаца-спасилаца, у Наставном центру у Кули.

Почетак обуке 23. класе ЦОПО

Обавештење Обавештавамо кандидате који су на основу одлуке министра примљени на основну полицијску обуку по конкурсу од 6.6.2019. године, да дођу у Центар за основну полицијску обуку 11. јануара 2020. године до 11.00 часова.

Едукативни час „Практични аспекти рада на безбедносном сектору“

полиција-у-заједници-3 У биоскопској сали Центра за основну полицијску обуку, у среду, 12.12.2019. године са почетком у 19 часова, одржан је едукативни час у организацији Одсека за област полицијски послови и овлашћења, на тему „Практични аспекти рада на безбедносном сектору“

Студијска посета представника МУП-а Републике Киргизије

амблеми_К_и_МУП_РС Делегација Министарства унутрашњих послова Киргиске Републике била је од 25. до 27.11.2019. године у посети Министарству унутрашњих послова Републике Србије.

Едукативни час „Употреба средстава принуде – студије случаја”

лисице У организацији Одсека за област вештине полиције, у биоскопској сали Центра за основну полицијску обуку у Сремској Каменици, пред око 150 полазника 21. класе, 13. новембра 2019. године успешно је реализован едукативни час на тему „ Употреба средстава принуде – студије случаја”.

Књига није храна, али је посластица

Књига није храна, али је посластица Министарство унутрашњих послова, заједно са Криминалистичко-полицијским универзитетом, и ове године се представило посетиоцима на Међународном београдском сајму књига, од 20. до 27. октобра 2019. године.

Стрелци за диплому

Стрелци за диплому Поводом обележавања Дана Прве бригаде копнене војске, 28. октобра 2019. године одржано је Такмичењу у стрељаштву на Градском стрелишту у Новом Саду. Трочлана екипа Центра за основну полицијску обуку и овог пута је постигла успех освојивши високо друго место.

Посета ИПА Пољске

Посета ИПА Пољске У оквиру посете ИПА Регији у Новом Саду, четворочлана делегација ИПА Секције Пољска, ИПА Регије Калварија Зебжидовска 25. октобра 2019. године посетила је Центар за основну полицијску обуку у Сремској Каменици.

За обавештења са сајта, упишите мејл

Пријавите се маилинг листу

Издвајамо

Тренутно није отворен конкурс

ЦОПО ПРОМОТИВНИ СПОТ

У Центру за основну полицијску обуку у Сремској Каменици тренутно  је у току обука полазника  21. класе,  по  Конкурсу за основну полицијску обуку објављеном у фебруару 2019. године и обука 23. и 24. класе,  по Конкурсу објављеном у јуну 2019. године.

МАПА ПУ И ОПШТИНА

Уредба о стручном оспособљавању и усавршавању у Министарству унутрашњих послова

Основна полицијска обука - члан 32.

Електронска адреса (имејл) 

Молимо све наше пријатеље на Фејсбуку, као и остале који нам се е-поштом обраћају, да претходно провере да ли се информације које траже већ налазе на нашем сајту.

За информације, питања, предлоге и коментаре у вези са селекцијом, пишите нам на мејл selekcija@copo.edu.rs.

За остале теме, и даље нам се обраћајте на мејл адресу office@copo.edu.rs.

Да бисмо могли прецизно и благовремено одговарати, молимо кандидате да наведу пуно име и презиме, полицијску управу за коју су конкурисали као и своју адресу.

У вези са обуком за ватрогасце-спасиоце, пишите на мејл Националног тренинг центра за ванредне ситуације ntc_vs@mup.gov.rs.

У вези са обуком комуналне милиције, информишите се преко сајта Министарства државне управе и локалне самоуправе mduls.gov.rs.

28. јануар 2020. године

 

 

 

Календар догађаја

Септембар, 2019     *    *
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 

Анкета

Коју информацију најчешће тражите на овом сајту?

Резултате са пријемног испита
О датуму почетка курса за примљене полазнике
О датуму расписивања новог конкурса
О условима потребним за упис у ЦОПО
О садржају пријемног испита
О класама које су раније завршиле СШУП
Остало

Укупно: 5959 гласова
British Council OSCE Mission to SerbiaКорисни линкови