Добро дошли!


Центар за основну полицијску обуку Центар за основну полицијску обуку у Сремској Каменици једина је установа за основну обуку полиције у Републици Србији.

Од 2007. овде се обучавају девојке и младићи који су већ завршили средњу школу. Настава је предметно-модуларна, траје до годину дана и реализује се у учионицама и објектима у кругу Центра.

Процес трансформације Средње школе унутрашњих послова у Центар за основну полицијску обуку почео је 2005. године.

До августа 2009. паралелно је радила Средња школа унутрашњих послова (СШУП) и Центар за основну полицијску обуку (ЦОПО). Тада је своје школовање завршила последња, 38. класа ученика Школе, уписана по старом Наставном плану и програму.

 


 

 

 

Упис у Центар - конкурс и селекција

Основна полицијска обука - шта и где уче будући полицијски службеници?

Како стићи до Центра?

 

 

Догађаји

Границе не постоје- што више сањаш, даље досежеш

Дејан3 Дана 1.4.2023. године одржан је међународни теквондо турнир у Лозници, у оквиру Српске Интернационалне Теквондо Асоцијације (СИТА). Полазник Центра Дејан Матић 39/2, такмичио се у три категорије и у свим категоријама остварио одличан успех, освојивши три златне медаље.

Конкурс за упис у Средњу школу унутрашњих послова „Јаков Ненадовић” за школску 2023/2024. годину

Конкурс за упис у Средњу школу унутрашњих послова  0132Јаков Ненадовић” за школску 2023/2024. годину Конкурс траје од 03.04. (понедељак) до 18.04. (уторак) 2023. године. Текст конкурса погледајте на линку у чланку.

Буди Invictus - традиција се наставља!

Е1 Други пут у Invictus challenge који је одржан у суботу 18.3.2023. године на Петроварадинској тврђави опробала се екипа Центра за основну полицијску обуку из Сремске Каменице. Осам (8) километара, (2.5 км кроз катакомбе), 26 препрека, више од 1000 учесника.

Прати своје снове и не одустај

3_2 Валентина Николић 34/1 се вратила са Купа Србије који је одржан 13.11.2022. године у Деспотовцу, са једном златном (сениорке апсолутна категорија) и две сребрне медаље (сениорке +60 и сениорке shobu ipon (без рукавица).

Буди непобедив. Буди Invictus!

Буди непобедив Први пут ове године у Invictus изазову опробала се и екипа Центра за основну полицијску обуку из Сремске Каменице. Осам полазника, предвођени својим тренером Оперативно-полицијских вештина Савић Дејаном и командиром вода Дошеновић Мирославом заузели су поносно 4. место од укупно 46 екипа у екстремном маратону

Дан спорта ЦОПО 2022.

Субота 15.10.2022. године. Прелеп, сунчан дан у Сремској Каменици најављивао је „кишу‟ диплома и пехара у спортској хали Центра за основну полицијску обуку.

Списак примљених кандидата по конкурсу од 23.5.2022. године

Списак кандидата примљених на стручно оспособљавање за обављање послова униформисаног полицијског службеника на радном месту полицајца, саобраћајног полицајца и граничног полицајца.

Списак примљених кандидата на основну обуку припадника ватрогасно-спасилачких јединица

Списак примљених кандидата на основну обуку припадника ватрогасно-спасилачких јединица Списак примљених кандидата на основну обуку припадника ватрогасно-спасилачких јединица, по конкурсу од 22.03.2022. године

Будући полицајци, хуманитарци за пример!

2_2 У две ванредно организоване добровољне акције давања крви најхуманији полазници 31, 32, 33. и 34. класе Центра за основну полицијску обуку су 9. и 13. септембра 2022. године прикупили 300 јединица крви, а драгоцену течност дало је 79 жена и 221 мушкарац.

Важно обавештење

Важно обавештење шорц Обавештавамо кандидате који су добили позив да дођу на квалификациони испит у Центар за основну полицијску обуку да на испит не долазе у шортсу, јер им неће бити омогућен улаз у Центар. Као што је напоменуто у позиву, шортс је потребно понети ради провере базично-моторичког статуса.

Симпозијум „Управљање и предвиђање промене између традиције и иновације“ у Орадеи (Румунија)

15 Делегација Министарства унутрашњих послова, коју су чинили представници Центра за основну полицијску обуку у Сремској Каменици је учествовала на симпозијуму и присуствовала свечаности обележавања 30 година од оснивања Школе за обуку граничне полиције „Аврам Јанку“ у Орадеи (Румунија).

Плакета „Широко срце“ за 2021.

имг_9535_1 Поводом 14. јуна Светског дана добровољних давалаца крви заменик градоначелник Новог Сада Милан Ђурић примио је, у уторак, 14. јуна 2022. године, добровољне даваоце крви који су бројним давањима крви, 50, 75 и 100 пута, заслужили признања Црвеног крста Србије, као и колективе добитнике признања „Широко срце“.

Обележен Дан Министарства унутрашњих послова и Дан полиције

54 12. јуни 2022. године био је дан када су Београд , али и цела Србија, са припадницима Министарства унутрашњих послова Републике Србије прославили Дан Министарства и Дан полиције. Као и прошле године, прослављало се на два места.

Пола века од матуре- прича о дивним људима, питомцима 1. класе Средње школе унутрашњих послова

заједницка2 У суботу, 28. маја 2022. године питомци 1. класе Средње школе унутрашњих послова у Сремској Каменици прославили су пола века од матуре. Уписали су је у септембру далеке 1967, а матурирали 1971. године. Од њих 264, колико их је матурирало, на прослави се појавило око 70 некадашњих питомаца.

Конкурс за упис 780 полазника у Центар за основну полицијску обуку

цопо-полиција Министарство унутрашњих послова уписаће у Центар за основну полицијску обуку у Сремској Каменици укупно 780 полазника на стручно оспособљавање за обављање послова униформисаног полицијског службеника на радном месту полицајца, саобраћајног полицајца, граничног полицајца.

Издвајамо

Тренутно није отворен конкурс

 

Тренутно није отворен конкурс

ЦОПО ПРОМОТИВНИ СПОТ

ИНСТРУКТИВНИ ВИДЕО ПРОВЕРА БАЗИЧНО-МОТОРИЧКОГ СТАТУСА

У Центру за основну полицијску обуку у Сремској Каменици у току је  обука полазника 35, 36, 38, 39. и 40. класе по  Конкурсу за основну полицијску обуку објављеном у мају 2022. године.

МАПА ПУ И ОПШТИНА

Уредба о стручном оспособљавању и усавршавању у Министарству унутрашњих послова

Основна полицијска обука - члан 32.

Електронска адреса (имејл) 

Молимо све наше пријатеље на Фејсбуку, као и остале који нам се е-поштом обраћају, да претходно провере да ли се информације које траже већ налазе на нашем сајту.

За информације, питања, предлоге и коментаре у вези са селекцијом, пишите нам на мејл selekcija@copo.edu.rs.

За остале теме, и даље нам се обраћајте на мејл адресу office@copo.edu.rs.

Да бисмо могли прецизно и благовремено одговарати, молимо кандидате да наведу пуно име и презиме, полицијску управу за коју су конкурисали као и своју адресу.

За све у вези са Средњом школом унутрашњих послова „Јаков Ненадовић", пишите на мејл selekcija@ssup.edu.rs.

У вези са обуком за ватрогасце-спасиоце, пишите на мејл Националног тренинг центра за ванредне ситуације ntc_vs@mup.gov.rs.

У вези са обуком комуналне милиције, информишите се преко сајта Министарства државне управе и локалне самоуправе mduls.gov.rs.

Контакт за информације од јавног значаја zoran.niciforovic@copo.edu.rs

3. март 2021. године

Jezičke raskrsnice

ЈЕЗИЧКЕ РАСКРСНИЦЕ

Шта полицајац треба да зна кад пише писмена

 

 

 

Календар догађаја

Јул, 2022     *    *
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Анкета

Пратите нас

Пријавите се маилинг листу

British Council OSCE Mission to SerbiaКорисни линкови