Добро дошли!


Центар за основну полицијску обуку у Сремској Каменици једина је установа за основну обуку полиције у Републици Србији.

Процес трансформације средње школе у Центар почео је 2005. године.

До августа 2009. паралелно је радила Средња школа унутрашњих послова (СШУП) и Центар за основну полицијску обуку (ЦОПО). Тада је своје школовање завршила последња, 38. класа ученика Школе, уписана по старом Наставном плану и програму.

Од 2007. овде се обучавају девојке и младићи. Настава је предметно-модуларна, траје годину дана и реализује се у реновираним учионицама и објектима у кругу Центра.


 

Упис у Центар - конкурс и селекција

Основна полицијска обука - шта и где уче будући полицијски службеници?

Како стићи до Центра?

Догађаји

Дан отворених врата у полицијским управама

Дан отворених врата у ПУ Министарство унутрашњих послова позива заинтересоване који су се пријавили на конкурс објављен 26. јануара 2018. године, као и другима који то желе, да присуствују Дану отворених врата, да се информишу и поставе питања о полицијској професији, селекцији и обуци

И ми - служимо Србији

_ДСЦ4621 Необично леп, сунчан, фебруарски дан у Центру допринео је да на лицима његових становника видимо само осмех и задовољство због овог догађаја.

Делегација полиције Краљевине Шпаније у посети Центру за основну полицијску обуку

спанија-србија_660x330 Делегација полиције Краљевине Шпаније била је од 23. до 26. 01. 2018. године у посети Министарству унутрашњих послова Републике Србије.

Ускликнимо с љубављу светитељу Сави

свети_сава.јпг-ртс Уз славски колач, жито, свећу и подсећање на дело првог српског просветитеља, 10 полазника Центра за основну полицијску обуку са шефом Одсека за менторски рад и стандард полазника, Миленком Калацуном, присуствовало је у суботу, 27. јануара 2018. године, Светој Литургији и обележило Савиндан.

Традиција и част јачи од страха

пливање-за-крст-цасни-1_1 Поводом великог православног празника Богојављења, 19. јануара 2018. године, у организацији Месне заједнице Сремска Каменица је, уз благослов епископа сремског Господина Василија, на реци Дунав одржана традиционална манифестација „Пливање за Часни крст 2018‟.

Да Исидора живи!

Исидора Павловиц Полазници и радници Центра за основну полицијску обуку у Сремској Каменици су и овог пута показали да имају велико срце и добру вољу и одлучили да се укључе у акцију „Да Исидора живи'' и да сакупе преко потребан новац за лечење Исидоре Павловић (24).

Конкурс за упис на основну полицијску обуку

Конкурс ЦОПО 26.1.2018. Министарство унутрашњих послова уписаће у Центар за основну полицијску обуку у Сремској Каменици укупно 400 полазника на стручно оспособљавање за обављање полицијских послова, за потребе Полицијске управе за град Београд и укупно 250 полазника за 17 подручних полицијских управа.

Остајте овде

маxресдефаулт „Немамо права заувек отићи! Јер нико од нас, у ствари, неће побећи од беспослице, беспарице и, услед свега реченог, од раскола породичног, већ ће се тиме вечно одрећи оца свих Срба. Немамо права отићи, већ само том сину ускликнути!“

Конкурс за ватрогасно-спасилачке јединице

Конкурс за ватрогасно-спасилачке јединице Конкурс за упис 50 полазника за Основну обуку припадника ватрогасно-спасилачких јединица; рок за предају докумената 25. децембар 2017. године

Аикидо – усаглашени пут енергије

Фото_3.0.1_а Полазнице и полазници Центра за основну полицијску обуку у Сремској Каменици од 2010. године, имају могућност да у оквиру ваннаставних активности тренирају аикидо. Секцију води полицијски саветник Милан Пејовић, мајстор аикидоа и блиске борбе ( Aikido and close combat ), V DAN .

Бокс спаринг

Бокс спаринг – Окупили су се момци из 14. класе да виде како ће протећи спаринг јер нису навикли да виде женско како бије, или бар нису навикли крхку девојку попут мене да виде као борца, прича Јованка Радуловић, полазница 15. класе Центра.

Поклон Дечјем селу

Поклон Дечјем селу На иницијативу полазника Центра за основну полицијску обуку, 28. 9. 2017. године, организована је посета деци у Дечјем селу „Др Милорад Павловић“, у Сремској Каменици. Полазници 14. и 15. класе су претходно организовали акцију прикупљања средстава за куповину поклона деци. Акцији су се придружили и радници...

Турнир у одбојци

Турнир у одбојци У оквиру сарадње са заједницом, 23. септембра 2017. године, 14 полазница и полазника 14. и 15. класе учествовало је у пригодном програму Сабора српске омладине у организацији Епархије Сремске, након свечане литургије у Саборном храму владике Николаја, у Сремским Карловцима.

Добровољни даваоци крви

Добровољни даваоци крви Центру за основну полицијску обуку уручено је признање Црвеног крста Србије - плакета „Широко срце“, за 2016. годину. Традицију Средње школе унутрашњих послова, потом и Центра за основну полицијску обуку, настављају полазници 14. и 15. класе који су у великом броју добровољно дали крв током прве фазе обуке.

И на одмору у служби грађана

Марко Типсаревић Марко Типсаревић, који је завршио Средњу школу унутрашњих послова у 33. класи, прискаче у помоћ и кад је на одмору.

Издвајамо

Обука полазника примљених на основу Конкурса за основну полицијску обуку објављеног у децембру 2016. године спроводи се у три класе (14, 15. и 16), у Центру за основну полицијску обуку у Сремској Каменици. Они су тренутно на обуци.

У току је селекција кандидата на основу Конкурса за основну полицијску обуку објављеног у јануару 2018. године.

МАПА ПУ И ОПШТИНА

Уредба о стручном оспособљавању и усавршавању у Министарству унутрашњих послова

Основна полицијска обука - члан 32.

Електронске адресе (е-адресе) 

Молимо све наше пријатеље на Фејсбуку, као и остале који нам се е-поштом обраћају, да претходно провере да ли се информације које траже већ налазе на нашем сајту.

За информације, питања, предлоге и коментаре и даље нам се обраћајте на стару адресу  office@copo.edu.rs

Адреса selekcija@copo.edu.rs намењена је само онима који су се пријавили за упис на основну полицијску обуку. Да бисмо могли прецизно и благовремено одговарати, молимо кандидате да наведу  пуно име и презиме, ЈМБГ, полицијску управу за коју су конкурисали као и своју адресу.

Срдачан поздрав

Центар за основну полицијску обуку

7. март 2016. године

 

 

 

Календар догађаја

Јун, 2018     *    *
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 

Анкета

Коју информацију најчешће тражите на овом сајту?

Резултате са пријемног испита
О датуму почетка курса за примљене полазнике
О датуму расписивања новог конкурса
О условима потребним за упис у ЦОПО
О садржају пријемног испита
О класама које су раније завршиле СШУП
Остало

Укупно: 2992 гласова
British Council OSCE Mission to SerbiaКорисни линкови