Добро дошли!


Центар за основну полицијску обуку Центар за основну полицијску обуку у Сремској Каменици једина је установа за основну обуку полиције у Републици Србији.

Од 2007. овде се обучавају девојке и младићи који су већ завршили средњу школу. Настава је предметно-модуларна, траје до годину дана и реализује се у учионицама и објектима у кругу Центра.

Процес трансформације Средње школе унутрашњих послова у Центар за основну полицијску обуку почео је 2005. године.

До августа 2009. паралелно је радила Средња школа унутрашњих послова (СШУП) и Центар за основну полицијску обуку (ЦОПО). Тада је своје школовање завршила последња, 38. класа ученика Школе, уписана по старом Наставном плану и програму.

 


 

 

 

Упис у Центар - конкурс и селекција

Основна полицијска обука - шта и где уче будући полицијски службеници?

Како стићи до Центра?

 

 

Догађаји

Стогодишњица од васпостављања Српске патријаршије

26 Поред стотине учесника на сцени, „Златни момци‟, како их је назвала организаторка и идејни творац целог овог догађаја Маријана Ђерић, полазници 34. класе узели су учешће у овом историјском догађају како за Српску православну цркву, тако и целу Републику Србију.

Донација два лаптопа Центру за основну полицијску обуку

ИМГ_6129. Представник Женевског центра за управљање сектором безбедности ( DCAF ) господин Пауло Коста посетио је Центар за основну полицијску обуку 11. маја 2022. године како би Центру донирао два лаптопа.

Посета делегације Полицијске академије Црне Горе

Посета делегације Полицијске академије Црне Горе Делегација Полицијске академије Црне Горе посетила је Центар за основну полицијску обуку 27. априла 2022. године.

Сајам образовања „Путокази” 2022

Сајам образовања „Путокази” 2022 И на овогодишњем, 17. Међународном сајму образовања „Путокази” који је одржан 9. и 10.03.2022. на Новосадском сајму, Министарство унутрашњих послова и Криминалистичко-полицијски униврзитет су заједнички представили средњошколцима и другим посетиоцима полицијску професију и начин да постану полицијски службе

Конкурс за упис 300 полазника на основну обуку припадника ватрогасно-спасилачких јединица

Конкурс за упис 300 полазника на основну обуку припадника ватрогасно-спасилачких јединица Министарство унутрашњих послова расписује конкурс за упис 300 полазника на стручно оспособљавање за обављање ватрогасно-спасилачких послова. Конкурс је затворен 06. априла 2022. године. Детаљније...

Слатка честитка за 8. март

11 Међународни дан жена, који се широм света обележава 8. марта, служи као подсетник на све промене за које су генерације и генерације жена успеле да се изборе у протеклих 111 година.

Нови почетак у ЦОПО- снови се остварују

8_насловна 2022. година. Центар за основну полицијску обуку поново ће бити место где ће Министарство унутрашњих послова обогатити своје редове за више од 1500 младих, храбрих, одлучних људи, који су избором ове обуке направили прекретницу у свом животу и тиме показали једну озбиљну, одлучну и јасну визију свог будућег зани

Завршетак обуке 30. класе ЦОПО

Завршетак обуке 30. класе ЦОПО Од 24. јануара до 21. фебруара 2022. године основну полицијску обуку успешно је похађала 30. класа полазника - један вод полазника који су пре конкурисања на основну полицијску обуку завршили основне струковне, односно основне академске студије Криминалистичко-полицијског униврзитета.

Доброта у давању ствара љубав!

17 У ванредно организованој акцији добровољног давања крви која је реализована у сарадњи са Заводом за трансфузију крви Војводине, најхуманији полазници 30. и 31. класе Центра за основну полицијску обуку су 15. фебруара 2022. године прикупили 90 јединица крви, а драгоцену течност дала је 31 жена и 59 мушкараца.

Колико верујете у Србију толико ће Србија веровати у вас

3_1 Министар унутрашњих послова господин Александар Вулин, сада већ традиционално од када је ступио на ову дужност, а у сусрет великом државном празнику, Дану државности Републике Србије, посетио је 14. фебруара 2022. године Центар за основну полицијску обуку у Сремској Каменици и пожелео добродошлицу младим нараштаји

Промоција 26, 27, 28. и 29. класе ЦОПО

Промоција 26, 27, 28. и 29. класе ЦОПО На свечаности поводом промоције и пријема у радни однос 1.024 полазника 26, 27, 28. и 29. класе Центра за основну полицијску обуку у полицајце приправнике, 30.12.2021. године у Новом Саду, министар Вулин је у име председника Републике Србије Александра Вучића будућим полицајцима честитао успешно завршено школовање.

Реализација стручног модула из области рада полиције у заједници

Реализација стручног модула из области рада полиције у заједници У периоду од 10. до 21. децембра 2021. године у просторијама Центра за основну полицијску обуку у Сремској Каменици полазници 28. и 29. класе похађали су Ужи стручни модул из области рада полиције у заједници.

Реализација стручних модула из области граничне контроле

Реализација стручних модула из области граничне контроле У оквиру реализације часова „Ужег стручног модула: Гранична контрола“, на полигонима и у просторијама Центра за основну полицијску обуку у периоду од 25. октобра до 17. децембра 2021. године одржана је обука из области послова граничне контроле, за полазнике 27. класе основне полицијске обуке

Дан спорта ЦОПО 2021.

1_5 Центар за основну полицијску обуку има част да сваке године Даном спорта обележи сећање на најбоље спортисте које је изнедрила Средња школа унутрашњих послова, као и Спортско друштво средње школе „Млади полицајац‟.

Издвајамо

Тренутно није отворен конкурс

 

Тренутно није отворен конкурс

ЦОПО ПРОМОТИВНИ СПОТ

У Центру за основну полицијску обуку у Сремској Каменици у току је  обука полазника 30, 31. и 32. класе по  Конкурсу за основну полицијску обуку објављеном у марту 2021. године.

Планирано је да 33. и 34. класа започну обуку крајем фебруара, а 35. и 36. класа почетком септембра 2022. године.

МАПА ПУ И ОПШТИНА

Уредба о стручном оспособљавању и усавршавању у Министарству унутрашњих послова

Основна полицијска обука - члан 32.

Електронска адреса (имејл) 

Молимо све наше пријатеље на Фејсбуку, као и остале који нам се е-поштом обраћају, да претходно провере да ли се информације које траже већ налазе на нашем сајту.

За информације, питања, предлоге и коментаре у вези са селекцијом, пишите нам на мејл selekcija@copo.edu.rs.

За остале теме, и даље нам се обраћајте на мејл адресу office@copo.edu.rs.

Да бисмо могли прецизно и благовремено одговарати, молимо кандидате да наведу пуно име и презиме, полицијску управу за коју су конкурисали као и своју адресу.

У вези са обуком за ватрогасце-спасиоце, пишите на мејл Националног тренинг центра за ванредне ситуације ntc_vs@mup.gov.rs.

У вези са обуком комуналне милиције, информишите се преко сајта Министарства државне управе и локалне самоуправе mduls.gov.rs.

Контакт за информације од јавног значаја zoran.niciforovic@copo.edu.rs

3. март 2021. године

Jezičke raskrsnice

ЈЕЗИЧКЕ РАСКРСНИЦЕ

Шта полицајац треба да зна кад пише писмена

 

 

 

Календар догађаја

Април, 2022     *    *
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 

Анкета

Пратите нас

Пријавите се маилинг листу

British Council OSCE Mission to SerbiaКорисни линкови