Добро дошли!


Srećna nova 2020 Центар за основну полицијску обуку у Сремској Каменици једина је установа за основну обуку полиције у Републици Србији.

Од 2007. овде се обучавају девојке и младићи који су већ завршили средњу школу. Настава је предметно-модуларна, траје до годину дана и реализује се у учионицама и објектима у кругу Центра.

Процес трансформације Средње школе унутрашњих послова у Центар за основну полицијску обуку почео је 2005. године.

До августа 2009. паралелно је радила Средња школа унутрашњих послова (СШУП) и Центар за основну полицијску обуку (ЦОПО). Тада је своје школовање завршила последња, 38. класа ученика Школе, уписана по старом Наставном плану и програму.

 


 

 

 

Упис у Центар - конкурс и селекција

Основна полицијска обука - шта и где уче будући полицијски службеници?

Како стићи до Центра?

 

 

Догађаји

Едукативни час „Примена техника борилачке вештине Аикидоа“

аикидо_1 11. март 2020. година. Још једна среда и нестрпљење у спортској хали пред још један, осамнаести по реду, едукативни час. Овога пута тема и више него интересантна „Примена техника борилачке вештине Аикидо”.

Обавештење о конкурсу за упис 200 полазника на основну обуку припадника ватрогасно-спасилачких јединица

Обавештење о конкурсу за ватрогасце-спасиоце Министарство унутрашњих послова обавештава кандидате који нису у могућности да предају документацију по Конкурсу за упис 200 полазника на Основну обуку припадника ватрогасно–спасилачких јединица, објављеном 05. марта 2020. године у дневном листу „Политика“ са предвиђеним трајањем до 20. марта 2020. године...

Основна полицијска обука из угла жене

Основна полицијска обука из угла жене Погледајте прилог под називом „Полицајка" који је о основној полицијској обуци из угла жене снимила Прва телевизија и емитовала га 9. марта 2020. године у емисији „Exploziv".

Путокази 2020

Путокази 2020 Министарство унутрашњих послова, заједно са Криминалистичко-полицијским универзитетом, традиционално је узело учешће на 15. Међународном сајму образовања „Путокази”, на Новосадском сајму, 4. и 5. марта 2020. године.

Међународни дан сећања на погинуле полицијске службенике

слика_1 6.март 2020. године...двориште Центра...постројене све три класе полазника, раме уз раме запослени и руководство Центра. Слика која остаје у сећању... а сећање је једини сведок да си имао неког ко можда и није био твој.

Конкурс за упис 200 полазника на основну обуку припадника ватрогасно-спасилачких јединица

Конкурс за упис 200 полазника на основну обуку припадника ватрогасно-спасилачких јединица Министарство унутрашњих послова расписује конкурс за упис 200 полазника на стручно оспособљавање за обављање ватрогасно-спасилачких послова. Конкурс је отворен од 5. до 20. марта 2020. године. Детаљније...

Служимо Србији – обећање срцем дато!

ДСЦ_0597_Медиум Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић посетио је 19. фебруара 2020. године полазнике 23. и 24. класе Центра за основну полицијску обуку у Сремској Каменици и том приликом показао да је, као и до сада, увек ту за припаднике свог Министарства.

Едукативни час „Улога заштитника грађана у заштити људских права”

схуттерстоцк_285998729_цр-775x265 У организацији Одсека за област опште теме о раду полиције у биоскопској сали Центра за основну полицијску обуку у Сремској Каменици, у среду 12. 2. 2020. године, пред око 150 полазника 23. класе.

Поклон који живот значи

давалац У две организоване добровољне акције давања крви које су реализоване у сарадњи са Заводом за трансфузију крви Војводине, најхуманији полазници 24. класе Центра за основну полицијску обуку су током месеца фебруара 2020. године прикупили 103 јединице крви, а драгоцену течност дало је 20 жена и 83 мушкарца.

Едукативни час „Тактичко-методички аспекти појачане контроле саобраћаја"

10_1 У биоскопској сали Центра за основну полицијску обуку, у среду, 22.01.2020. године са почетком у 19 часова, одржан је едукативни час у организацији Одсека делатности полиције, на тему „Тактичко-методички аспекти појачане контроле саобраћаја".

Храброме помажу и звезде

ДСЦ_0176_Медиум Пливање за часни крст су и ове године, по седми пут, на Богојављење 19.01.2020. године, традиционално организовали Српска православна црква и Савет Месне заједнице у Сремској Каменици. Поворку неустрашивих младих људи предводио је епископ сремски Василије.

Заједно за живот

12_1 Да ли је хуманост постала анахронизам? Можда смо постали превише заузети својим обавезама, каријером и свим оним битним и небитним стварима које су у нама и око нас, да смо заборавили на ову реч.

Петица за хуманост

9_1 У пет организованих добровољних акција давања крви које су реализоване у сарадњи са Заводом за трансфузију крви Војводине, најхуманији полазници 21. класе Центра за основну полицијску обуку су током месеца децембра 2019. године прикупили 276 јединица крви, а драгоцену течност дале су 52 жене и 224 мушкарца.

Желимо, можемо, хоћемо – служимо Србији!

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић посетио је 27. новембра 2019. године полазнике Центра за основну полицијску обуку у Сремској Каменици и том приликом показао да је, као и до сада, увек ту за припаднике свог Министарства.

За обавештења са сајта, упишите мејл

Пријавите се маилинг листу

Издвајамо

Тренутно није отворен конкурс

 

Конкурс за упис 200 полазника на основну обуку припадника ватрогасно-спасилачких јединица​

5-20. март

ОБАВЕШТЕЊЕ

ЦОПО ПРОМОТИВНИ СПОТ

У Центру за основну полицијску обуку у Сремској Каменици тренутно  је у току обука полазника  21. класе,  по  Конкурсу за основну полицијску обуку објављеном у фебруару 2019. године и обука 23. и 24. класе,  по Конкурсу објављеном у јуну 2019. године.

МАПА ПУ И ОПШТИНА

Уредба о стручном оспособљавању и усавршавању у Министарству унутрашњих послова

Основна полицијска обука - члан 32.

Електронска адреса (имејл) 

Молимо све наше пријатеље на Фејсбуку, као и остале који нам се е-поштом обраћају, да претходно провере да ли се информације које траже већ налазе на нашем сајту.

За информације, питања, предлоге и коментаре у вези са селекцијом, пишите нам на мејл selekcija@copo.edu.rs.

За остале теме, и даље нам се обраћајте на мејл адресу office@copo.edu.rs.

Да бисмо могли прецизно и благовремено одговарати, молимо кандидате да наведу пуно име и презиме, полицијску управу за коју су конкурисали као и своју адресу.

У вези са обуком за ватрогасце-спасиоце, пишите на мејл Националног тренинг центра за ванредне ситуације ntc_vs@mup.gov.rs.

У вези са обуком комуналне милиције, информишите се преко сајта Министарства државне управе и локалне самоуправе mduls.gov.rs.

28. јануар 2020. године

 

 

 

Календар догађаја

Април, 2020     *    *
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 

Анкета

British Council OSCE Mission to SerbiaКорисни линкови