Добро дошли!


Центар за основну полицијску обуку у Сремској Каменици једина је установа за основну обуку полиције у Републици Србији.

Од 2007. овде се обучавају девојке и младићи који су већ завршили средњу школу. Настава је предметно-модуларна, траје до годину дана и реализује се у учионицама и објектима у кругу Центра.

Процес трансформације Средње школе унутрашњих послова у Центар за основну полицијску обуку почео је 2005. године.

До августа 2009. паралелно је радила Средња школа унутрашњих послова (СШУП) и Центар за основну полицијску обуку (ЦОПО). Тада је своје школовање завршила последња, 38. класа ученика Школе, уписана по старом Наставном плану и програму.

 


 

 

 

Упис у Центар - конкурс и селекција

Основна полицијска обука - шта и где уче будући полицијски службеници?

Како стићи до Центра?

 

 

Догађаји

Укључивање Рома у друштво - корак ка бољој Србији

20190619_104954_Медиум Директор Канцеларије за инклузију Рома Милош Николић и покрајинска посланица Јелена Јовановић, посетили су Центар за основну полицијску обуку 19. јуна 2019. године ради упознавања са програмом обуке, као и са полазницима обуке који су припадници ромске националне заједнице.

Могу и да изгубим и да победим, али никада нећу бити поражен

4А_Медиум Спорт је начин живота и захтева максималну посвећеност, не само на тренинзима и на мечевима, већ у свим аспектима свакодневице. Спорт је за младе шанса да уче; он је простор у коме се вежба за живот.

Едукативни час Прекршајно-правна функција полиције

Едукативни час Прекршајно-правна функција полиције Дана 12.6.2019. године у организацији Одсека за област опште теме о раду полиције, у биоскопској сали Центра за основну полицијску обуку у Сремској Каменици, пред око 150 полазника 19. и 20. класе, одржан је едукативни час на тему „Прекршајно-правна функција полиције".

Конкурс за упис на основну полицијску обуку

Конкурс за упис на основну полицијску обуку Министарство унутрашњих послова уписаће у Центар за основну полицијску обуку у Сремској Каменици 600 полазника на стручно оспособљавање за обављање полицијских послова, за следећих 20 полицијских управа...

Осам векова аутокефалности Српске православне цркве

Осам векова аутокефалности Српске православне цркве Поводом осам векова аутокефалности Српске православне цркве, Архијерејско намесништво подунавско приредило је свечану Академију у недељу, 26. маја 2019. године, у Центру за основну полицијску обуку.

Нове снаге Министарства унутрашњих послова

Нове снаге Министарства унутрашњих послова Тачно у подне 21. маја 2019. године, на Тргу слободе у Новом Саду почела је промоција 17. и 18. класе полазника Центра за основну полицијску обуку, 4. класе полазника основне обуке припадника ватрогасно-спасилачких јединица и дипломираних студената Криминалистичко-полицијског универзита.

Едукативни час „Савремени обавештајно-безбедносни системи“

Едукативни час „Савремени обавештајно-безбедносни системи“ У организацији Одсека за област делатности полиције, а у складу са позитивном праксом пружања додатних актуелних информација о темама виталним за рад полиције, у биоскопској сали Центра за основну полицијску обуку у Сремској Каменици, са почетком у 19 часова, 15.5.2019. године, пред 160 полазника 20. класе, одржан је..

Едукативни час „Заустављање и прегледање лица, предмета и саобраћајних средстава - искуства и изазови‟

полиција_стоп У организацији Одсека за полицијске послове и овлашћења у биоскопској сали Центра за основну полицијску обуку у Сремској Каменици, са почетком у 19 часова, 10.4.2019. године, пред око 150 полазника 18. и 20. класе, одржан је едукативни час на тему „Заустављање и прегледање лица, предмета и саобраћајних средста

У ватру са опрезом

ватрогасци Ватрогасно-спасилачка бригада из Новог Сада и полазници 17. класе Центра за основну полицијску обуку извели су здружену показну вежбу Симулација гашења пожара и употреба средстава за гашење на теренима Центра у среду 3. априла 2019. године.

Моје две највеће љубави

Иван Вујковиц Ламиц Истински важни састојци живота су исте оне ствари које одувек чине живот - права љубав и право пријатељство, поштење и верност, искреност, несебичност, свест о томе да је боље давати него добијати, другима чинити оно што бисте желели да они чине вама.

У друштву елите!

НП_лого Дана 24. марта 2019. године у Новом Саду одржан је 26. Новосадски полумаратон на коме је учествовала и екипа Центра за основну полицијску обуку у дисциплини штафетни полумаратон на челу са тренерима Стевом Кривокућом и Дејаном Савићем.

Спортски дан у Центру

лого Центар за основну полицијску обуку је организовао за своје полазнике спортски дан у малом фудбалу 23.3.2019. године. Четири екипе, четири срца Центра куцали су као једно.

Едукативни час „Крав мага – технике самоодбране“

крав_мага_Медиум У организацији Одсека за област вештине полиције, дана 20.3.2019. године у спортској хали Центра за основну полицијску обуку у Сремској Каменици, пред око 200 полазника 17, 18, 19. и 20. класе, успешно је реализован шести по реду едукативни час за полазнике Центра.

ЦОПО на Сајму образовања „Путокази” 2019

ЦОПО на Сајму образовања „Путокази” 2019 Од 7. до 9. марта 2019. године кроз главни улаз Новосадског сајма гуркале су се групе средњошколаца из целе Војводине, сви радознали да у опуштеној атмосфери у Мастер хали виде шта се све може уписати после средње школе, да понешто пробају и добро се забаве.

За обавештења са сајта, упишите мејл

Пријавите се маилинг листу

Издвајамо

ОТВОРЕН КОНКУРС за 20 полицијских управа  и ПС Трговиште

пријава до 8.7.2019. године

ЦОПО ПРОМОТИВНИ СПОТ

У Центру за основну полицијску обуку у Сремској Каменици тренутно  је у току обука полазника  19. и 20. класе,  по  Конкурсу за основну полицијску обуку објављеном у јуну 2018. године.

МАПА ПУ И ОПШТИНА

Уредба о стручном оспособљавању и усавршавању у Министарству унутрашњих послова

Основна полицијска обука - члан 32.

Електронска адреса (е-адреса) 

Молимо све наше пријатеље на Фејсбуку, као и остале који нам се е-поштом обраћају, да претходно провере да ли се информације које траже већ налазе на нашем сајту.

За информације, питања, предлоге и коментаре и даље нам се обраћајте на стару адресу  office@copo.edu.rs

Да бисмо могли прецизно и благовремено одговарати, молимо кандидате да наведу  пуно име и презиме, ЈМБГ, полицијску управу за коју су конкурисали као и своју адресу.

Срдачан поздрав

Центар за основну полицијску обуку

12. октобар 2018. године

 

 

 

Календар догађаја

Април, 2019     *    *
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 

Анкета

Коју информацију најчешће тражите на овом сајту?

Резултате са пријемног испита
О датуму почетка курса за примљене полазнике
О датуму расписивања новог конкурса
О условима потребним за упис у ЦОПО
О садржају пријемног испита
О класама које су раније завршиле СШУП
Остало

Укупно: 4870 гласова
British Council OSCE Mission to SerbiaКорисни линкови