Добро дошли!


Центар за основну полицијску обуку у Сремској Каменици једина је установа за основну обуку полиције у Републици Србији.

Од 2007. овде се обучавају девојке и младићи који су већ завршили средњу школу. Настава је предметно-модуларна, траје до годину дана и реализује се у учионицама и објектима у кругу Центра.

Процес трансформације Средње школе унутрашњих послова у Центар за основну полицијску обуку почео је 2005. године.

До августа 2009. паралелно је радила Средња школа унутрашњих послова (СШУП) и Центар за основну полицијску обуку (ЦОПО). Тада је своје школовање завршила последња, 38. класа ученика Школе, уписана по старом Наставном плану и програму.

 


 

 

 

Упис у Центар - конкурс и селекција

Основна полицијска обука - шта и где уче будући полицијски службеници?

Како стићи до Центра?

 

 

Догађаји

Конкурс за упис на основну полицијску обуку

Конкурс за упис на основну полицијску обуку Министарство унутрашњих послова уписаће у Центар за основну полицијску обуку у Сремској Каменици 400 полазника на стручно оспособљавање за обављање полицијских послова, за потребе Полицијске управе за град Београд.

Где постоји љубав, ту постоји живот

8а Завод за трансфузију крви Војводине у сарадњи са Црвеним крстом мотивише младе људе на добровољно давање крви. На бројним предавањима на факултетима, високим и средњим школама у оквиру теме „Давалаштво и млади‟ праве информације дају се у право време и помажу у отклањању страха...

Свети Сава - осам векова међу нама

АПВ_5023_Ларге 27. јануар... Дан када је лета господњег 1236. године у Трнову преминуо наш светитељ и дан који се по наређењу кнеза српског Милоша Обреновића од 1823. године слави као школска слава, али и као слава многих породица и институција обележен је свечано у свим храмовима и школама и ове године.

Едукативни час Фактори ризика од корупције у полицији

Едукативни час Фактори ризика од корупције у полицији Едукативном часу на тему „Фактори ризика од корупције у полицији” који је одржан у биоскопској сали Центра за основну полицијску обуку, у среду 23. јануара 2019. године са почетком у 19 часова присуствовало је 150 полазника 19. класе Центра за основну полицијску обуку.

Богојављенско пливање за Часни крст

Богојављенско пливање за Часни крст На Богојављење, 19. јануара 2019. године, тачно у подне, 12 полазника 18. класе Центра за основну полицијску обуку у Сремској Каменици скочило је у ледену дунавску воду и са стотинак осталих учесника, међу којима су били и припадници Војске, Жандармерије и грађани, запливало ка Часном крсту.

Едукативни час о савременим изазовима позорника и школског полицајца

Едукативни час о савременим изазовима позорника и школског полицајца У биоскопској сали Центра за основну полицијску обуку, у среду, 12.12.2018. године са почетком у 17.00 часова, одржан је едукативни час у организацији Одсека за област полицијски послови и овлашћења, на тему „Савремени изазови полицијске професије кроз делатност полицајца позорника и школског полицајца“.

Едукативни час о дрогама

Едукативни час о дрогама ЦОПО У организацији Одсека за област сузбијање криминалитета, 21.11.2018. године одржан је едукативни час „Актуелни појавни облици и реакција полиције на злоупотребу психоактивних суптанци“. Учесници су били шеф Одсека за општи криминал Одељења криминалистичке полиције у Новом Саду...

16. класо, вољно!

Промоција 16. класе ЦОПО У петак, 9. новембра 2018. године, време је било неуобичајено ведро, топло и пријатно, као да је зрачило осећањима која су испуњавала срца полазника 16. класе Центра за основну полицијску обуку. Они су тог дана на свечаности промоције у полицајце приправнике ставили тачку на свој боравак и рад у Центру и отворили...

На Београдском сајму књига 2018.

ЦОПО на Београдском сајму књига 2018. Љубитељи књиге су и ове године, од 21. до 28. октобра, на 63. међународном београдском сајму књига на штанду Министарства унутрашњих послова и Криминалистичко-полицијске академије пронашли стручна издања и материјале, али су учествовали и у разним активностима.

Посетите нас на Београдском сајму књига

Посетите нас на Београдском сајму књига Од јуче, 21. октобра, врата 63. међународног београдског сајма књига отворена су за посетиоце. Међу мноштвом излагача пронађите штанд Министарства унутрашњих послова и Криминалистичко-полицијске академије у хали 2А – имамо садржаје за разне генерације. Сваки дан Сајма је посвећен некој теми:

Едукативни час о безбедности деце

Едукативни час о безбедности деце У биоскопској сали Центра за основну полицијску обуку, у среду, 10. октобра 2018. године са почетком у 18 часова, одржан је едукативни час на тему „Основи безбедности деце“, са посебним освртом на безбедност у саобраћају.

Хуманост им је у крви

Добровољно давање крви Полазници Центра за основну полицијску обуку учествовали су у акцији добровољног давања крви. У уторак, 2. октобра 2018. године, 96 полазника и полазница 18. класе дало је свој допринос хуманости...

Промоција 15. класе Центра за основну полицијску обуку

Погледајте снимак...

Промоција 15. класе Центра за основну полицијску обуку

15. класа ЦОПО - промоција 18. 9. 2018. година – празне учионице, празни ходници Центра али зато препуно двориште и плато испред бине... раздрагана и поносна лица младих полазника 15. класе, сада полицајаца приправника, њихових старешина, представника МУП-а и наравно оних чији су ови млади људи понос и дика, њихових родитеља и родбине.

Списак примљених кандидата за 18. класу

Списак примљених кандидата за 18. класу По конкурсу који је објављен 26. јануара 2018. године, за упис полазника у Центар за основну полицијску обуку на стручно оспособљавање за обављање полицијских послова примају се следећи полазници...

Издвајамо

  КОНКУРС за 400 полазника за ПУ за град Београд

Обрасци за пријаву

У Центру за основну полицијску обуку у Сремској Каменици тренутно  је у току обука полазника 17. и 18. класе, примљених на основу Конкурса за основну полицијску обуку објављеног у јануару 2018. године и обука полазника  19. и 20. класе,  по  Конкурсу за основну полицијску обуку објављеном у јуну 2018. године.

МАПА ПУ И ОПШТИНА

Уредба о стручном оспособљавању и усавршавању у Министарству унутрашњих послова

Основна полицијска обука - члан 32.

Електронска адреса (е-адреса) 

Молимо све наше пријатеље на Фејсбуку, као и остале који нам се е-поштом обраћају, да претходно провере да ли се информације које траже већ налазе на нашем сајту.

За информације, питања, предлоге и коментаре и даље нам се обраћајте на стару адресу  office@copo.edu.rs

Да бисмо могли прецизно и благовремено одговарати, молимо кандидате да наведу  пуно име и презиме, ЈМБГ, полицијску управу за коју су конкурисали као и своју адресу.

Срдачан поздрав

Центар за основну полицијску обуку

12. октобар 2018. године

 

 

 

Календар догађаја

Март, 2019     *    *
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Анкета

Коју информацију најчешће тражите на овом сајту?

Резултате са пријемног испита
О датуму почетка курса за примљене полазнике
О датуму расписивања новог конкурса
О условима потребним за упис у ЦОПО
О садржају пријемног испита
О класама које су раније завршиле СШУП
Остало

Укупно: 4524 гласова
British Council OSCE Mission to SerbiaКорисни линкови