Добро дошли!


Центар за основну полицијску обуку у Сремској Каменици једина је установа за основну обуку полиције у Републици Србији.

Од 2007. овде се обучавају девојке и младићи који су већ завршили средњу школу. Настава је предметно-модуларна, траје до годину дана и реализује се у учионицама и објектима у кругу Центра.

Процес трансформације Средње школе унутрашњих послова у Центар за основну полицијску обуку почео је 2005. године.

До августа 2009. паралелно је радила Средња школа унутрашњих послова (СШУП) и Центар за основну полицијску обуку (ЦОПО). Тада је своје школовање завршила последња, 38. класа ученика Школе, уписана по старом Наставном плану и програму.

 


 

 

 

Упис у Центар - конкурс и селекција

Основна полицијска обука - шта и где уче будући полицијски службеници?

Како стићи до Центра?

 

 

Догађаји

Студијска посета представника МУП-а Републике Киргизије

амблеми_К_и_МУП_РС Делегација Министарства унутрашњих послова Киргиске Републике била је од 25. до 27.11.2019. године у посети Министарству унутрашњих послова Републике Србије.

Списак примљених кандидата по конкурсу од 6.6.2019. године

РУКОВАЊЕ Списак кандидата за 20 полицијских управа и ПС Трговиште примљених на основну полицијску обуку, по конкурсу од 6.6.2019. године.

Едукативни час „ Употреба средстава принуде – студије случаја”

лисице У организацији Одсека за област вештине полиције, у биоскопској сали Центра за основну полицијску обуку у Сремској Каменици, пред око 150 полазника 21. класе, 13. новембра 2019. године успешно је реализован едукативни час на тему „ Употреба средстава принуде – студије случаја”.

Књига није храна, али је посластица

Књига није храна, али је посластица Министарство унутрашњих послова, заједно са Криминалистичко-полицијским универзитетом, и ове године се представило посетиоцима на Међународном београдском сајму књига, од 20. до 27. октобра 2019. године.

Стрелци за диплому

Стрелци за диплому Поводом обележавања Дана Прве бригаде копнене војске, 28. октобра 2019. године одржано је Такмичењу у стрељаштву на Градском стрелишту у Новом Саду. Трочлана екипа Центра за основну полицијску обуку и овог пута је постигла успех освојивши високо друго место.

Посета ИПА Пољске

Посета ИПА Пољске У оквиру посете ИПА Регији у Новом Саду, четворочлана делегација ИПА Секције Пољска, ИПА Регије Калварија Зебжидовска 25. октобра 2019. године посетила је Центар за основну полицијску обуку у Сремској Каменици.

Едукативни час „Технике учења страног језика”

Едукативни час „Технике учења страног језика” У организацији Одсека за област опште теме о раду полиције, у биоскопској сали Центра за основну полицијску обуку у Сремској Каменици, пред око 150 полазника 21. класе, 23. октобра 2019. године одржан је едукативни час на тему „Технике учења страних језика".

Промоција 19. и 20. класе

Промоција 19. и 20. класе О промоцији 19. и 20. класе Центра за основну полицијску обуку која је одржана 11. октобра 2019. године на платоу испред Палате Србије, можете прочитати...

Шампиони у рвању

Шампиони у рвању На Државном првенству Србије у рвању слободним стилом, одржаном у Чачку 28. септембра 2019. године, тројица полазника Центра за основну полицијску обуку освојила су злато, сребро и бронзу, као и пехар у генералном пласману.

Едукативни час Електронско насиље

насиље1 Дана 18.9.2019. године у организацији Одсека за област делатности полиције, у биоскопској сали Центра за основну полицијску обуку у Сремској Каменици, пред 147 полазника 19. и 20. класе, одржан је дванаести по реду едукативни час на тему „Електронско насиље”.

Посета с Краснодарског универзитета

Посета с Краснодарског универзитета Центар за основну полицијску обуку је 28. августа 2019. године посетила делегација Краснодарског универзитета Министарства унутрашњих послова Руске Федерације из Краснодара и представника Криминалистичко-полицијског универзитета из Београда.

Едукативни час Примена новог Правилника о полицијским овлашћењима

Едукативни час  Примена новог Правилника о полицијским овлашћењима Дана 21.08.2019. године у организацији Одсека за полицијске послове и овлашћења у биоскопској сали Центра за основну полицијску обуку у Сремској Каменици, пред око 100 полазника 19. и 20. класе, одржан је едукативни час на тему „Примена новог Правилника о полицијским овлашћењима“.

Хуманост Комуналне милиције

Комунална милиција на обуци даје крв Као и претходних година и овог лета, залихе крви су велики проблем. Оно чиме могу да се похвале запослени у Заводу за транфузију крви Војводине, јесте чињеница да несташице крви нема захваљујући редовним акцијама које организују.

Списак примљених кандидата за ПУ за град Београд

Списак примљених кандидата за ПУ за град Београд Списак кандидата за ПУ за град Београд примљених на основну полицијску обуку, по конкурсу од 14.2.2019. године.

Трансфузиомобил у Центру

ново_возило У уторак, 30. јула 2019. године је чувени Трансфузиомобил нашао своје место и у Центру за основну полицијску обуку у Сремској Каменици. Педесет полазника 19. и 20. класе су имали ту част да буду први у Центру који су донирали крв у овој покретној лабораторији и на тај начин неком улепшали дан или чак спасли жи

За обавештења са сајта, упишите мејл

Пријавите се маилинг листу

Издвајамо

Списак примљених кандидата по конкурсу од 6.6.2019. године

СПИСАК ПРИМЉЕНИХ КАНДИДАТА - КЛИКНИТЕ НА СЛИКУ ИЛИ ОВДЕ

Тренутно није отворен конкурс

ЦОПО ПРОМОТИВНИ СПОТ

У Центру за основну полицијску обуку у Сремској Каменици тренутно  је у току обука полазника  21. класе,  по  Конкурсу за основну полицијску обуку објављеном у фебруару 2019. године.

МАПА ПУ И ОПШТИНА

Уредба о стручном оспособљавању и усавршавању у Министарству унутрашњих послова

Основна полицијска обука - члан 32.

Електронска адреса (е-адреса) 

Молимо све наше пријатеље на Фејсбуку, као и остале који нам се е-поштом обраћају, да претходно провере да ли се информације које траже већ налазе на нашем сајту.

За информације, питања, предлоге и коментаре у вези са селекцијом, пишите нам на мејл  selekcija@copo.edu.rs .  За остале теме, и даље нам се обраћајте на адресу  office@copo.edu.rs

Да бисмо могли прецизно и благовремено одговарати, молимо кандидате да наведу  пуно име и презиме, ЈМБГ, полицијску управу за коју су конкурисали као и своју адресу.

Срдачан поздрав

Центар за основну полицијску обуку

6. септембар 2019. године

 

 

 

Календар догађаја

Новембар, 2019     *    *
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 

Анкета

Коју информацију најчешће тражите на овом сајту?

Резултате са пријемног испита
О датуму почетка курса за примљене полазнике
О датуму расписивања новог конкурса
О условима потребним за упис у ЦОПО
О садржају пријемног испита
О класама које су раније завршиле СШУП
Остало

Укупно: 5792 гласова
British Council OSCE Mission to SerbiaКорисни линкови