Добро дошли!


Srećna nova 2020 Центар за основну полицијску обуку у Сремској Каменици једина је установа за основну обуку полиције у Републици Србији.

Од 2007. овде се обучавају девојке и младићи који су већ завршили средњу школу. Настава је предметно-модуларна, траје до годину дана и реализује се у учионицама и објектима у кругу Центра.

Процес трансформације Средње школе унутрашњих послова у Центар за основну полицијску обуку почео је 2005. године.

До августа 2009. паралелно је радила Средња школа унутрашњих послова (СШУП) и Центар за основну полицијску обуку (ЦОПО). Тада је своје школовање завршила последња, 38. класа ученика Школе, уписана по старом Наставном плану и програму.

 


 

 

 

Упис у Центар - конкурс и селекција

Основна полицијска обука - шта и где уче будући полицијски службеници?

Како стићи до Центра?

 

 

Догађаји

Обавештење о конкурсу за упис 200 полазника на основну обуку припадника ватрогасно-спасилачких јединица

ВСЈ обустава селекције Министарство унутрашњих послова обавештава кандидате који су се пријавили на Конкурс за упис 200 полазника на Основну обуку припадника ватрогасно-спасилачких јединица, објављен 05. марта 2020. године у дневном листу „Политика“, да се поступак избора кандидата обуставља до даљњег.

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ о конкурсу за упис 1060 полазника у Центар за основну полицијску обуку

Важно обавештење Министарство унутрашњих послова обавештава кандидате који су се пријавили на Конкурс за упис 1060 полазника у Центар за основну полицијску обуку да се поступак избора кандидата, услед погоршања епидемиолошке ситуације на територији Републике Србије, а у циљу превенције од ширења заразне болести COVID-19,

Конкурс за упис 1060 полазника у Центар за основну полицијску обуку

Конкурс за упис 1060 у Центар за основну полицијску обуку КОНКУРС ЈЕ ЗАТВОРЕН. Министарство унутрашњих послова уписаће у Центар за основну полицијску обуку у Сремској Каменици укупно 1060 полазника на стручно оспособљавање за обављање послова униформисаног полицијског службеника на радном месту полицајца, саобраћајног полицајца, граничног полицајца.

Обавештење о конкурсу за упис 200 полазника на основну обуку припадника ватрогасно-спасилачких јединица

Обавештење о конкурсу за ватрогасце-спасиоце Министарство унутрашњих послова обавештава кандидате који нису били у могућности да предају документацију по Конкурсу за упис 200 полазника на Основну обуку припадника ватрогасно-спасилачких јединица, објављеном 05. марта 2020. године у дневном листу „Политика“ са предвиђеним трајањем до 20. марта 2020. године.

Едукативни час „Примена техника борилачке вештине Аикидоа“

аикидо_1 11. март 2020. година. Још једна среда и нестрпљење у спортској хали пред још један, осамнаести по реду, едукативни час. Овога пута тема и више него интересантна „Примена техника борилачке вештине Аикидо”.

Обавештење о конкурсу за упис 200 полазника на основну обуку припадника ватрогасно-спасилачких јединица

Обавештење о конкурсу за ватрогасце-спасиоце Министарство унутрашњих послова обавештава кандидате који нису у могућности да предају документацију по Конкурсу за упис 200 полазника на Основну обуку припадника ватрогасно–спасилачких јединица, објављеном 05. марта 2020. године у дневном листу „Политика“ са предвиђеним трајањем до 20. марта 2020. године...

Основна полицијска обука из угла жене

Основна полицијска обука из угла жене Погледајте прилог под називом „Полицајка" који је о основној полицијској обуци из угла жене снимила Прва телевизија и емитовала га 9. марта 2020. године у емисији „Exploziv".

Путокази 2020

Путокази 2020 Министарство унутрашњих послова, заједно са Криминалистичко-полицијским универзитетом, традиционално је узело учешће на 15. Међународном сајму образовања „Путокази”, на Новосадском сајму, 4. и 5. марта 2020. године.

Међународни дан сећања на погинуле полицијске службенике

слика_1 6.март 2020. године...двориште Центра...постројене све три класе полазника, раме уз раме запослени и руководство Центра. Слика која остаје у сећању... а сећање је једини сведок да си имао неког ко можда и није био твој.

Конкурс за упис 200 полазника на основну обуку припадника ватрогасно-спасилачких јединица

Конкурс за упис 200 полазника на основну обуку припадника ватрогасно-спасилачких јединица КОНКУРС ЈЕ ЗАТВОРЕН 25. МАЈА 2020. ГОДИНЕ Министарство унутрашњих послова расписује конкурс за упис 200 полазника на стручно оспособљавање за обављање ватрогасно-спасилачких послова. Конкурс је отворен од 5. до 20. марта 2020. године. Детаљније...

Служимо Србији – обећање срцем дато!

ДСЦ_0597_Медиум Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић посетио је 19. фебруара 2020. године полазнике 23. и 24. класе Центра за основну полицијску обуку у Сремској Каменици и том приликом показао да је, као и до сада, увек ту за припаднике свог Министарства.

Едукативни час „Улога заштитника грађана у заштити људских права”

схуттерстоцк_285998729_цр-775x265 У организацији Одсека за област опште теме о раду полиције у биоскопској сали Центра за основну полицијску обуку у Сремској Каменици, у среду 12. 2. 2020. године, пред око 150 полазника 23. класе.

Поклон који живот значи

давалац У две организоване добровољне акције давања крви које су реализоване у сарадњи са Заводом за трансфузију крви Војводине, најхуманији полазници 24. класе Центра за основну полицијску обуку су током месеца фебруара 2020. године прикупили 103 јединице крви, а драгоцену течност дало је 20 жена и 83 мушкарца.

Едукативни час „Тактичко-методички аспекти појачане контроле саобраћаја"

10_1 У биоскопској сали Центра за основну полицијску обуку, у среду, 22.01.2020. године са почетком у 19 часова, одржан је едукативни час у организацији Одсека делатности полиције, на тему „Тактичко-методички аспекти појачане контроле саобраћаја".

За обавештења са сајта, упишите мејл

Пријавите се маилинг листу

Издвајамо

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ о конкурсу за упис 1060 полазника у Центар за основну полицијску обуку​

Обавештење о конкурсу за упис 200 полазника на основну обуку припадника ватрогасно-спасилачких јединица

Обавештавамо кандидате који су се пријавили на конкурс за упис 1060 полазника у Центар за основну полицијску обуку од 21.5.2020. године, да приликом доласка на квалификациони испит са собом понесу заштитну маску за лице, јер је ношење заштитних маски за лице у Центру ОБАВЕЗНО . Уколико се не буду придржавали наложене мере, неће им бити дозвољен улаз у Центар.

#будиодговоран

ЦОПО ПРОМОТИВНИ СПОТ

У Центру за основну полицијску обуку у Сремској Каменици тренутно  је у току обука полазника  21. класе,  по  Конкурсу за основну полицијску обуку објављеном у фебруару 2019. године и обука 23. и 24. класе,  по Конкурсу објављеном у јуну 2019. године.

МАПА ПУ И ОПШТИНА

Уредба о стручном оспособљавању и усавршавању у Министарству унутрашњих послова

Основна полицијска обука - члан 32.

Електронска адреса (имејл) 

Молимо све наше пријатеље на Фејсбуку, као и остале који нам се е-поштом обраћају, да претходно провере да ли се информације које траже већ налазе на нашем сајту.

За информације, питања, предлоге и коментаре у вези са селекцијом, пишите нам на мејл selekcija@copo.edu.rs.

За остале теме, и даље нам се обраћајте на мејл адресу office@copo.edu.rs.

Да бисмо могли прецизно и благовремено одговарати, молимо кандидате да наведу пуно име и презиме, полицијску управу за коју су конкурисали као и своју адресу.

У вези са обуком за ватрогасце-спасиоце, пишите на мејл Националног тренинг центра за ванредне ситуације ntc_vs@mup.gov.rs.

У вези са обуком комуналне милиције, информишите се преко сајта Министарства државне управе и локалне самоуправе mduls.gov.rs.

28. јануар 2020. године

 

 

 

Календар догађаја

Октобар, 2020     *    *
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 

Анкета

British Council OSCE Mission to SerbiaКорисни линкови