Добро дошли!


Центар за основну полицијску обуку у Сремској Каменици једина је установа за основну обуку полиције у Републици Србији.

Од 2007. овде се обучавају девојке и младићи који су већ завршили средњу школу. Настава је предметно-модуларна, траје до годину дана и реализује се у учионицама и објектима у кругу Центра.

Процес трансформације Средње школе унутрашњих послова у Центар за основну полицијску обуку почео је 2005. године.

До августа 2009. паралелно је радила Средња школа унутрашњих послова (СШУП) и Центар за основну полицијску обуку (ЦОПО). Тада је своје школовање завршила последња, 38. класа ученика Школе, уписана по старом Наставном плану и програму.

 


 

 

 

Упис у Центар - конкурс и селекција

Основна полицијска обука - шта и где уче будући полицијски службеници?

Како стићи до Центра?

 

 

Догађаји

Шампиони у рвању

Шампиони у рвању На Државном првенству Србије у рвању слободним стилом, одржаном у Чачку 28. септембра 2019. године, тројица полазника Центра за основну полицијску обуку освојила су злато, сребро и бронзу, као и пехар у генералном пласману.

Едукативни час Електронско насиље

насиље1 Дана 18.9.2019. године у организацији Одсека за област делатности полиције, у биоскопској сали Центра за основну полицијску обуку у Сремској Каменици, пред 147 полазника 19. и 20. класе, одржан је дванаести по реду едукативни час на тему „Електронско насиље”.

Посета с Краснодарског универзитета

Посета с Краснодарског универзитета Центар за основну полицијску обуку је 28. августа 2019. године посетила делегација Краснодарског универзитета Министарства унутрашњих послова Руске Федерације из Краснодара и представника Криминалистичко-полицијског универзитета из Београда.

Едукативни час Примена новог Правилника о полицијским овлашћењима

Едукативни час  Примена новог Правилника о полицијским овлашћењима Дана 21.08.2019. године у организацији Одсека за полицијске послове и овлашћења у биоскопској сали Центра за основну полицијску обуку у Сремској Каменици, пред око 100 полазника 19. и 20. класе, одржан је едукативни час на тему „Примена новог Правилника о полицијским овлашћењима“.

Хуманост Комуналне милиције

Комунална милиција на обуци даје крв Као и претходних година и овог лета, залихе крви су велики проблем. Оно чиме могу да се похвале запослени у Заводу за транфузију крви Војводине, јесте чињеница да несташице крви нема захваљујући редовним акцијама које организују.

Списак примљених кандидата за ПУ за град Београд

Списак примљених кандидата за ПУ за град Београд Списак кандидата за ПУ за град Београд примљених на основну полицијску обуку, по конкурсу од 14.2.2019. године.

Трансфузиомобил у Центру

ново_возило У уторак, 30. јула 2019. године је чувени Трансфузиомобил нашао своје место и у Центру за основну полицијску обуку у Сремској Каменици. Педесет полазника 19. и 20. класе су имали ту част да буду први у Центру који су донирали крв у овој покретној лабораторији и на тај начин неком улепшали дан или чак спасли жи

Едукативни час Употреба снајперске пушке у полицији

снајпериста Дана 24.7.2019. године у организацији Одсека за област вештине полиције, у биоскопској сали Центра за основну полицијску обуку у Сремској Каменици, пред 152 полазника 19. и 20. класе, одржан је десети по реду едукативни час на тему „Употреба снајперске пушке у полицији".

12. међународни симпозијум у Орадеи, Румунија

12. међународни симпозијум у Орадеи, Румунија На 12. међународном симпозијуму, на тему „Напуштање обуке у полицијским образовним институцијама – између претпоставке и прихватања“, од 24. до 28. јуна 2019. године, у Школи за обуку граничне полиције „Аврам Јанку“ из Орадее, Румунија, учествовала је и делегација Центра за полицијску обуку.

Меморандум о разумевању са Школом полиције у Сегедину

Меморандум о разумевању са Школом полиције у Сегедину У петак, 28. јуна 2019. године, потписан је Меморандум о разумевању између Центра за основну полицијску обуку у Сремској Каменици и Школе за обуку полиције у Сегедину, Мађарска. Меморандум су потписали пуковник полиције Желимир Мрдаљ и пуковник полиције др. сц. Чаба Бардоц.

Посета Александра Кнежевића, припадника полиције Републике Аустрије

осета Александра Кнежевића, припадника полиције Републике Аустрије ЦОПО-у Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић и заменик директора Агенције Европске уније за обуку припадника органа за спровођење закона (CEPOL) Детлеф Шредер потписали су 2017. године радни аранжман који ће припадницима Министарства унутрашњих послова омогућити да унапреде своја знања и вештине кроз

Златна медаља за заслуге Желимиру Мрдаљу

Златна медаља за заслуге Желимиру Мрдаљу Желимир Мрдаљ је кроз своју каријеру од командира вода, наставника, професора, до начелника Центра, учествовао у обуци више од 30 класа ученика, односно, више од 12.000 полицајаца. Изузетним организаторским способностима изградио је тимски дух у Центру за основну полицијску обуку.

Првенство државе у џудоу

66 Спортска дворана Шумице још једном је угостила најбоље џудисте Србије овога пута на Првенству државе за припаднике Војске и Полиције. После премијерног националног првенства одржаног минуле сезоне у Сремској Каменици, у Шумицама се 22. јуна 2019. године надметало 68 такмичара у женској и мушкој конкуренцији.

Дан Министарства унутрашњих послова на Калемегдану

Дан Министарства унутрашњих послова на Калемегдану И Центар за основну полицијску обуку се представио на тактичко-техничком збору поводом прославе Дана Министарства унутрашњих послова на Калемегдану, 16. јуна 2019. године. Погледајте шта је око камере забележило том приликом.

За обавештења са сајта, упишите мејл

Пријавите се маилинг листу

Издвајамо

Тренутно није отворен конкурс

ЦОПО ПРОМОТИВНИ СПОТ

У Центру за основну полицијску обуку у Сремској Каменици тренутно  је у току обука полазника  21. класе,  по  Конкурсу за основну полицијску обуку објављеном у фебруару 2019. године.

МАПА ПУ И ОПШТИНА

Уредба о стручном оспособљавању и усавршавању у Министарству унутрашњих послова

Основна полицијска обука - члан 32.

Електронска адреса (е-адреса) 

Молимо све наше пријатеље на Фејсбуку, као и остале који нам се е-поштом обраћају, да претходно провере да ли се информације које траже већ налазе на нашем сајту.

За информације, питања, предлоге и коментаре у вези са селекцијом, пишите нам на мејл  selekcija@copo.edu.rs .  За остале теме, и даље нам се обраћајте на адресу  office@copo.edu.rs

Да бисмо могли прецизно и благовремено одговарати, молимо кандидате да наведу  пуно име и презиме, ЈМБГ, полицијску управу за коју су конкурисали као и своју адресу.

Срдачан поздрав

Центар за основну полицијску обуку

6. септембар 2019. године

 

 

 

Календар догађаја

Октобар, 2018     *    *
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 

Анкета

Коју информацију најчешће тражите на овом сајту?

Резултате са пријемног испита
О датуму почетка курса за примљене полазнике
О датуму расписивања новог конкурса
О условима потребним за упис у ЦОПО
О садржају пријемног испита
О класама које су раније завршиле СШУП
Остало

Укупно: 5510 гласова
British Council OSCE Mission to SerbiaКорисни линкови