Велику улогу у животу не само појединца, него и целог човечанства игра спорт. То не само да помаже у побољшању кондиције, него нам помаже и да унапредимо здравље. У давна времена, одлазак на Олимпијаду, највећи светски спортски догађај, значио је само једно- примирје. Бројне војске су заустављале борбе и преносиле тај борбени дух на спортска игралишта, а све у циљу да их фер такмичење окупи на једном месту и побољша односе међу државама.

Данас је спорт у служби многих других идеја, али једно је сигурно учи нас спортском духу и поштовању разлика.

Центар за основну полицијску обуку, природно дели та уверења.
И ове године, настављајући дугогодишњу богату спортску традицију Средње школе унутрашњих послова чији су ученици остваривали запажене резултате на државном и међународном нивоу, Центар за основну полицијску обуку је Даном спорта обележио сећање на најбоље спортисте које је изнедрила Средња школа унутрашњих послова, као и Спортско друштво средње школе „Млади полицајац‟.
Субота 15.10.2022. године. Прелеп, сунчан дан у Сремској Каменици најављивао је „кишу‟ диплома и пехара у спортској хали Центра за основну полицијску обуку.

Начелник Центра за основну полицијску обуку Желимир Мрдаљ свечано је отворио Дан спорта ЦОПО 2022. године пред препуном халом полазника 31, 32, 33. и 34. класе, као и руководством, старешинама и тренерима Центра.

Да су прошлогодишње игре позитивно „одјекнуле‟ говори и чињеница што смо ове године, поред представника МУП-а, угостили и велики број уважених спортиста, представника спортских савеза, али и нама веома драге колеге, припаднике Спортске јединице Министарства унутрашњих послова.

Међу гостима су се нашли: Жељко Ребрача, кошаркашки репрезентативац Југославије и Србије, Татјана Медвед, бивша репрезентативка Србије у рукомету, председница Рукометног савеза Града Новог Сада и Мићо Радановић, председник Градског спортског савеза Новог Сада.
Специјални гости који су изазвали ерупцију одушевљења били су представници Спортске јединице Министарства унутрашњих послова: Биљана Котески Вељковић (припадница САЈ-а)- дисциплина маратон; Страхиња Буквић (ПУ за град Београд)- кик бокс, Филип Јовановић (ПУ за град Београд)- репрезентативац Србије у џудоу; Јован Николић (Сектор за људске ресурсе)- репрезентативац Србије у боксу; Страхиња Деспић (ПУ за град Београд)- репрезентативац Србије у рвању и освајач златне медаље на Светским полицијским играма у Холандији; Бошко Бореновић (Сектор за ванредне ситуације)- освајач златне медаље у џудоу на Светским полицијским играма у Холандији и Александар Маричић( припадник САЈ-а)- освајач златне медаље у стрељаштву на Светским полицијским играма у Холандији и репрезентативац Србије у практичном стрељаштву.

У току обуке полазника 31, 32, 33. и 34.класе, одржана су такмичења у малом фудбалу, одбојци, баскету 3х3, кошарци и шаху. Ове године је додата и нова спортска дисциплина, пењање уз конопац. Финална такмичења су одиграна у суботу 15.10.2022. године.

Успех треба да се мери не толико местом до којег је неко доспео током такмичења, него препрекама које је морао да савлада. И сви су они тог дана били победници. Било је довољно да ступе на ова борилишта и покажу да не постоје препреке, већ да су то само кораци на путу ка успеху.

Неуспех није најстрашнија ствар на свету. Најстрашније је не покушати. Сваки тим, али и појединац, је играо за победу и ниједног тренутка нису дозволи да нешто стане на пут између њих и њихове жеље да се оките најсјајнијим одличјем.
Победа не мора увек да донесе срећу, али нема среће без победе, што се могло видети на лицима оних чији је пехар сијао најјаче.

Спортски дух, пријатељство и дружење. Више од стотину младих уживало је у чарима ових племенитих игара, а невероватан спортски дух и навијање одјекивали су не само Центром, него и Сремском Каменицом. Фер и коректно суђење допринели су да свако задовољан изађе и са терена и из хале.

Помоћник начелника Сектора за људске ресурсе господин Милан Радивојевић је уручио дипломе и пехаре победницима и најбољим појединцима у појединачним дисциплинама, као и најбољим појединцима, док је наш истакнути кошаркаш и почасни гост Жељко Ребрача, уручио дипломе и пехаре победницима и најбољим појединцима у дисциплинама баскет 3×3 и кошарци.

Помоћник министра- начелник Сектора за људске ресурсе господин Владимир Илић је уручио дипломе и пехар свеукупном победнику такмичења. Дипломе и победнички пехар су примили начелници класа ( Горан Борчић, Бранко Оклобџија, Лазар Папић и Винко Тривуновић).

Након проглашења свеукупног победника такмичења, помоћник министра- начелник Сектора за људске ресурсе господин Владимир Илић се обратио присутнима.

„Будите борци, развијајте такмичарски дух, и ником не дајте да буде испред вас. Тако се брани и чува наша Србија”, поручио је помоћник министра- начелник Сектора за људске ресурсе господин Владимир Илић.

РЕЗУЛТАТИ

ОДБОЈКА- МУШКАРЦИ

 КОНАЧАН ПЛАСМАН: 
1.   32. КЛАСА 
2.   34. КЛАСА
3.   31. КЛАСА
4.   33. КЛАСА

НАЈБОЉИ ТАКМИЧАР: 

Ђорђић Урош  32.класа

ОДБОЈКА- ЖЕНЕ

КОНАЧАН ПЛАСМАН:
1.   34. КЛАСА

2.   33. КЛАСА
3.   32. КЛАСА
4.   31. КЛАСА

НАЈБОЉА ТАКМИЧАРКА:

Павков Гордана 34. класа

МАЛИ ФУДБАЛ- МУШКАРЦИ

КОНАЧАН ПЛАСМАН
1.  31. КЛАСА
2.  34. КЛАСА
 3.   33. КЛАСА
 4.   32. КЛАСА

НАЈБОЉИ ТАКМИЧАР:  

Миле Шаренац 31. класа

МАЛИ ФУДБАЛ – ЖЕНЕ

КОНАЧАН ПЛАСМАН:
1.   32. КЛАСА
2.   31. КЛАСА
3.   34. КЛАСА
4.   33. КЛАСА

НАЈБОЉА ТАКМИЧАРКА:

Киров Драгана 32. класа

КОШАРКА – МУШКАРЦИ

КОНАЧАН ПЛАСМАН:
1.   32. КЛАСА
2.   31. КЛАСА
3.   33. КЛАСА
4.   34. КЛАСА

НАЈБОЉИ ТАКМИЧАР: 

Вајић Стефан 32. класа

БАСКЕТ 3 x 3 – ЖЕНЕ

КОНАЧАН ПЛАСМАН:
1.   32. КЛАСА
2.   31. КЛАСА
3.   34. КЛАСА
4.   33. КЛАСА

НАЈБОЉА ТАКМИЧАРКА:

Славица Симеуновић 32.  класа

ПЕЊАЊЕ УЗ КОНОПАЦ- МЕШОВИТЕ ЕКИПЕ

КОНАЧАН  ПЛАСМАН:
1.   32. КЛАСА
2.   34. КЛАСА
3.   33. КЛАСА
4.   31. КЛАСА

НАЈБОЉИ ТАКМИЧАР:

Лукић Јован 32. класа

ШАХ

КОНАЧАН  ПЛАСМАН:

1.   31. КЛАСА
2.   32. КЛАСА
3.   33. КЛАСА
4.   34. КЛАСА

НАЈБОЉИ ТАКМИЧАР:

Миленовић Ђорђе 32. класа

ТАБЕЛА

  1. МЕСТО У СВЕУКУПНОМ ПЛАСМАНУ 32. КЛАСА 31 БОДОВА
  2. МЕСТО У СВЕУКУПНОМ ПЛАСМАНУ 31. КЛАСА 23 БОДОВА
  3. МЕСТО У СВЕУКУПНОМ ПЛАСМАНУ 34. КЛАСА 20 БОДОВА
  4. МЕСТО У СВЕУКУПНОМ ПЛАСМАНУ 33. КЛАСА 14 БОДОВА

Текст:
Маријана Милановић
Фотографије:
Ади Авдић 31/7

Поделите овај чланак на социјалним мрежама!

Пријавите се на билтен.

Редовно добијајте информације из ЦОПО центра.

Настави читати