Едукативни час Примена новог Правилника о полицијским овлашћењима
  Контактирајте са  нама у вези  Едукативни час  Примена новог Правилника о полицијским овлашћењима  

Контактирајте нас за више информација
X


Дана 21.08.2019. године у организацији Одсека за полицијске послове и овлашћења, у биоскопској сали Центра за основну полицијску обуку у Сремској Каменици, пред око 100 полазника 19. и 20. класе, одржан је едукативни час на тему „Примена новог Правилника о полицијским овлашћењима". Едукативни час су одржали тренери за Област полицијски послови и овлашћења, мајор полиције Дејан Ђорђевић и мајор полиције Ивица Млађовић.  

Присутне полазнике и запослене у Центру је најпре поздравио помоћник начелника Центра за основну полицијску обуку, потпуковник полиције др Раде Богојевић, који је похвалио одабир теме и истакао значај одржавања оваквих часова ван редовне наставе.

Након уводног излагања, реч је преузео мајор полиције Ивица Млађовић, који је исказао велику част што учествује у оваквом виду активности и укратко образложио тему едукативног часа. У току часа било је речи о прописима који су престали да важе ступањем на снагу новог Правилника, као и о томе шта је промењено у начину поступања полицијских службеника. У току предавања акценат је стављен на овлашћења која најчешће користе полицијски службеници у току свакодневних активности на терену, почевши од провере идентитета па све до задржавања лица. Мајор полиције Млађовић је користећи презентацију са бројним фотографијама и аудио ефектима изузетно заинтересовао све присутне полазнике што је само подстакло  њихову активност.

У другом делу часа, акценат је стављен на начин употребе средстава принуде и извештавање након примене полицијских овлашћења и том приликом је мајор полиције Дејан Ђорђевић, уз учешће свих полазника, презентовао новине у начину примене средстава принуде и измењене обрасце о извештавању након примене полицијског овлашћења и средства принуде.

На крају предавања полазници су постављали питања, док су предавачи наизменично давали одговоре уз активност осталих полазника.

Едукативни час је завршен са мотивационом поруком која је промовисала заједништво и снагу полицијских службеника и њихову истрајност у примени закона.

Велики аплауз на крају часа, којим су полазници наградили своје тренере и госте, био је необорив доказ успешно реализоване активности.

 

Текст:

Дејан Ђорђевић
                                                                                                         Ивица Млађовић

28. август 2019.

 

Претходна страна   Горе