Посета новог директора ICITAP-а Центру
  Контактирајте са  нама у вези  Посета новог директора  ICITAP-а  Центру  

Контактирајте нас за више информација
X


- Импресиониран сам оним што сам овде видео! У Србији сам три месеца и могу рећи да су и ваша полиција и полицијска обука крајње професионални - рекао је нов директор Канцеларије ICITAP*-а при Амбасади САД у Београду господин Даглас Медн (Douglass W. Madden), обраћајући се полазницима 11. класе приликом своје прве посете Центру у Сремској Каменици, 5. јуна 2014. године. -  Јако је важно то што сви одмах добијате посао, чим завршите обуку. Ја сам давно био на вашем месту, а када бих могао поново да бирам, дошао бих овамо. 

Посети Центру присуствовао је у име Бироа за међународну сарадњу и европске интеграције господин Душан Михајловић, који води билатералну сарадњу са САД.

Гости су имали прилику да виде школску зграду, објекте у којима се реализује обука, као и неколико показних вежби.  

   

- Добро је што полазници мењају улоге - приметио је господин Медн. - Ако је неко једном у улози полицајца, а други пут у улози грађана, моћи ће да осети како је бити на обе стране. Тако ће боље поступати према грађанима.

 

Господин Медн је желео да се упозна са организацијом, задацима, обуком и активностима Управе за стручно образовање, оспособљавање, усавршавање и науку. Током два састанка - са вршиоцем дужности начелника Управе мр Божидаром Оташевићем и са начелницом Центра Биљаном Пушкар, разговарао је о могућностима будуће сарадње.

* Међународни кривично-истражни програм помоћи у обуци (International Criminal Investigative Training Assistance Program – ICITAP) Министарства правде у САД.

 

 

 

* Међународни кривично-истражни програм помоћи у обуци (International Criminal Investigative Training Assistance Program – ICITAP)  Министарства правде у САД

 

Ј. Обрадовић

Претходна страна   Горе