Златне руке 17. класе
  Контактирајте са  нама у вези Златне руке 17. класе  

Контактирајте нас за више информација
X


Црвени крст и Завод за трансфузију крви Војводине су 14. августа 2018. године традиционално организовали акцију добровољног давања крви у Центру за основну полицијску обуку у Сремској Каменици.

Током лета залихе крви су на веома ниском нивоу, зато су добровољни даваоци крви из Центра за основну полицијску обуку, неки од њих први пут у овој улози, донирали крв. 
Овога пута биле су то златне руке полазника 17. класе, 11 полазница и 109 полазника... 120 најмлађих становника Центра, који су овде непуне четири недеље, али их то није спречило да покажу да и њихова кап крви може неком да промени све. 

Плава сала је и овог пута била испуњена насмејаним лицима, а на ред се с нестрпљењем чекало испред врата. Одлучност и позитиван дух ових младих људи показао је да је увек право време да се уради оно што је исправно.

„Заиста сам импресиониран бројем пријављених. Из сваког вода се одазвало бар 70% и мислим да смо тиме доказали, као и наше старије колеге из Центра пре неки дан, да нас са правом називају херојима модерног доба. Дошли смо данас да будемо хумани и да тиме улепшамо дан и себи и другима.‟- открива нам полазник Јован Васић 10/ XVII - „И надам се да ће овај мој чин и осмех видети и моја супруга.‟

Као награду, осим бесконачне захвалности свих оних којима је ова крв преко потребна, сваки добровољни давалац је добио и скроман поклон... чоколадицу и воду да окрепи тело и мајицу чији ће слоган „Супротности се привлаче! Буди давалац крви‟ бити близу њиховог срца и увек их подсећати на исказану хуманост.

Једно велико ХВАЛА свима онима који су овим чином неком спасли живот.

14. август 2018. године
Текст и фотографије: Маријана Милановић

 

Претходна страна   Горе