Желимо, можемо, хоћемо – служимо Србији!
  Контактирајте са  нама у вези Желимо, можемо, хоћемо – служимо Србији!  

Контактирајте нас за више информација
X


Необично леп, сунчан, новембарски дан у Центру допринео је да његови становници дочекају госте с осмехом на лицу. 

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова  др Небојша Стефановић  посетио је 27. новембра 2019. године  полазнике  Центра за основну полицијску обуку у Сремској Каменици и том приликом показао да је, као и до сада, увек ту за припаднике свог Министарства. 

Да  је овај  Центар  институција  Министарства  која негује  највише  моралне  и  карактерне  вредности, као и дух заједништва,  говори  нам  чињеница  да  су  данас, раме уз раме са  полазницима 21. класе, у строју  стајали  и  полазници 22. класе, који су се својим колегама придружили на обуци неколико дана пре посете министра.

Након предаје рапорта од стране начелника Центра, Желимира Мрдаља, министар је обишао строј у коме су се налазили сви полазници Центра, њих 487 на челу са својим начелницима класа. Громогласним „ЗДРАВО. СЛУЖИМО СРБИЈИ!" полазници су поздравили министра.
   

Оштро новембарско сунце обасјавало је њихова млада лица која су нам поручивала само једно, оно што је одавно и наш велики писац Меша Селимовић поручио: „Судбина ме је поставила на ову стазу, за друге не знам. И корачаћу по њој док у мени има снаге. Треба тако, то је мој задатак и моја животна сврха. Не питам да ли је праведна, моја је."

Након смотре, посета  полазницима Центра  је настављена у спортској хали, где је министар, као и до сада имао прилику да им се обрати.  Да је посета била изузетно значајна и да је полазницима указана посебна  част показали су и присутни гости, који су дошли у пратњи министра: помоћник директора полиције Звездан Радојковић, помоћник министра и начелник Сектора за људске ресурсе Катарина Томашевић,  помоћник начелника Сектора за људске ресурсе Милан Радивојевић, начелник Центра за полицијску обуку др Жељко Бркић и начелник ПУ Нови Сад Милорад Шушњић.

Након поздравне речи, уследио је једночасовни интерактивни разговор потпредседника Владе и министра унутрашњих послова, др Небојше Стефановића са полазницима 21. и 22. класе Центра за основну полицијску обуку.

Министар је кроз разговор са полазницима имао прилику да чује шта су били мотиви ових младих људи да се определе за полицијски позив, али и шта су њихова очекивања и жеље.

Полазници су министру постављали врло конструктивна и објективна питања, на која је он са задовољством одговорао.

„Очекујем од вас да будете добри полицајци, да се држите закона и да свима у Србији покажете да могу да рачунају на младу генерацију људи у униформи, да ћете својим знањем и вредним радом показати да су грађани безбедни у нашој земљи и да могу да рачунају на вас у сваком тренутку. Полиција је увек уз свој народ и сигуран сам да ћете и би то показати", поручио је полазницима на крају министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић.  

Министар се захвалио професионалцима запосленим у Центру за основну полицијску обуку који, како је оценио, неуморним и озбиљним радом чине да све генерације које одавде изађу буду озбиљни и добри полицијаци који служе на понос свом народу и земљи.

У очима сваког полазника који је излазио из хале могла се прочитати стара Конфучијева изрека: „Човек од врлине се фокусира на тежину коју треба да савлада, а успех долази после тога!"

А то је оно што нам ови млади људу обећавају!

 

Текст:

Маријана Милановић

Фотографије:

 Одељење за медије и комуникацију, МУП

27. новембар 2019.

 

Претходна страна   Горе