Заједно за живот
  Контактирајте са  нама у вези Заједно за живот  

Контактирајте нас за више информација
X


Да ли је хуманост постала анахронизам? Можда смо постали превише заузети својим обавезама, каријером и свим оним битним и небитним стварима које су у нама и око нас, да смо заборавили на ову реч.

НЕ! Био је одговор полазника 21. класе Центра за основну полицијску обуку у Сремској Каменици.

 

Њихов хумани чин донео је најлепши поклон за Нову годину породици наше колегинице Јасмине Субић.

Дванаест водова 21. класе, њих 407, су овог пута били једно срце које куца за једног храброг дечака, а доброта је управо онај језик који глуви могу да чују а слепи да виде. Напросто, осећање да су другима помогли, њих испуњава и чини им задовољство.
 

Начелник Центра Желимир Мрдаљ је примио 12 заменика командира водова у своју канцеларију како би им лично честитао на овом хуманом чину.

„Поносан сам на све вас, поносан сам што сте још једном показали да у нашем Центру постоје млади и школовани, али надасве добри и хумани људи који разумеју проблеме других али и имају жељу да им помогну. Ваше велико срце је и овог пута било на висини задатка. Учинили сте једно добро дело, без очекивања и награде, сигурни у знању да ће једног дана неко можда то  урадити  исто за вас. Овога пута је то цифра од 80.000,00 динара и надамо се да ћемо овим гестом вратити бар на тренутак  осмех на лице и Дарку и његовој храброј породици.‟ - истакао је начелник.
 
   

Анђела Костић, заменик командира 6.вода, уручила је новац Јасмини Субић с речима да им је част и задовољство да су били део ове акције, која је проистекла  из самоиницијативе самих полазника и да су срећни ако ће овим скромним доприносом бар мало повећати шансе за излечење њеног сина у Украјини.

Јасмина, надасве скромна, имала је само речи захвалности. Њено „Хвала!‟ било је довољно да нас још једном подсети на то да где постоји љубав и воља, ту постоји и живот.

Ово није први пут да су се полазници организовали како би помогли дванаестогодишњем Дарку. Не можемо да заборавимо хуманитарни турнир у фудбалу, који је одигран у месецу фебруару 2019. године, између полазника 17, 19. и 20. класе када је сакупљено 137.000,000 динара за његово лечење.

Узми осмех и даруј га ономе ко га никад није имао. Узми зрак сунца и учини да одлети тамо где влада ноћ.Откриј извор и окупај онога ко живи у блату. Узми сузу и положи је на лице онога који никад није плакао. Узми храброст и стави је у душу онога ко се не сме борити. Откриј живот и приповедај о њему ономе ко га не може схватити. Узми наду и живи у њеном светлу. Узми доброту и даруј је ономе ко не зна даривати. Откриј љубав и покажи је читавом свету...Мото Махатме Гандија  као да је усађено у душу ових младих људи, који од почетка своје обуке само доказују колико човечности и људскости има у њима.

 

Текст:

Маријана Милановић

Фотографије:

Маријана Милановић

27. децембар 2019.

 

Претходна страна   Горе