Захвалница Дечијег села Центру
  Контактирајте са  нама у вези Захвалница Дечијег села Центру  

Контактирајте нас за више информација
X


У знак захвалности Центру за основну полицијску обуку у Сремској Каменици за племенитост и хуманост током дугогодишње сарадње, Дечије село „Др Милорад Павловић"  из Сремске Каменице Центру је доделило захвалницу.

Као што стоји на њиховој интернет страници, Дечије село Сремска Каменица отворено је 1975. године као стото у свету и прво у источној Европи. Изграђено по угледу на друга дечија села на темељним вредностима СОС Киндердорф организације, као што су одговорност, истрајност и пре свега посвећеност.

Мисија коју се ова установа труди да оствари је да штићенике Дечијег села научи правим вредностима и оспособи их за даљи живот. На путу одрастања сваког детета циљ је да се препозна и оснажи њихова унутрашња снага (способности, врлине, знања) и изгради преко потребна мрежа подршке за будућност. Главни циљ програмских активности (секција, креативних, рекреативних, индивуалних и групних радионица) које се у ту сврху организују је оснаживање и препознавање потреба и интересовања деце.

Управо учествујући у заједничким активностима, и штићеницима Дечијег села и полазницима основне полицијске обуке пружа се могућност да прошире своје видике - будући полицајци развијају вештине потребне за рад полиције у заједници, а деца из Дечијег села из прве руке сазнају о томе шта све ради полиција и бивају видљив и ангажован део заједнице. Некада ученици Средње школе унутрашњих послова а од 2007. године и полазници Центра за основну полицијску обуку укључени су у сарадњу са Дечијим селом - помагали смо у чишћењу снега, компостирању, а деца и млади из Дечијег села су били драги гости и учесници програма обележавања Светог Саве и других свечаности  које су одржаване некада у Школи са сада у Центру за основну полицијску обуку.
Центар ће настојати да добросуседске односе, сарадњу и међусобну подршку настави реализујући већ традиционалне, као и нове видове сарадње.
   
  3. 7. 2017. 
Претходна страна   Горе