У ватру са опрезом
  Контактирајте са  нама у вези У ватру са опрезом  

Контактирајте нас за више информација
X


Ватрогасно-спасилачка бригада из Новог Сада и полазници 17. класе Центра за основну полицијску обуку извели су здружену показну вежбу Симулација гашења пожара и употреба средстава за гашење на теренима Центра у среду 3. априла 2019. године.

По свим мерилима, посао ватрогасца спада међу најзахтевнија занимања на свету. Опасности које доноси ова професија, свакодневни напор и стрес, утичу на то да једно од најплеменитијих буде и једно од најтежих занимања. 

Млади полазници су се у својој обуци први пут нашли у улози ватрогасаца-спасилаца. Одушевљење које је изазвала лична заштитна опрема, навало ватрогасно возило, као и употреба воденог топа било је очигледно, а оно што су усвојили у току обуке и практичних вежби је само још један од показатеља да се у обуци полазника у Центру ради на свеобухватном упознавању послова Министарства.

Приликом обуке и одржаних практичних вежби припадници Ватрогасно-спасилачке бригаде из Новог Сада су упознали полазнике са:

личном заштитном опремом ватрогасаца

навалним ватрогасним возилом и припадајућом опремом

полагањем потисних ватрогасних црева и формирањем различитих врста млазева

опремом намењеном за гашење пожара на отвореном простору, метларицом и напртњачом
   

практичном применом апарата за гашење почетних пожара типа „ S " и „ CO2 "  

употребом изолационих апарата за заштиту органа за дисање са компримованим ваздухом

употребом монитор млазнице (воденог топа)

Припадници Ватрогасно-спасилачке бригаде су, као и сваки пут до сада, и у овој вежби показали високу обученост и професионалност за реаговање у оваквим ситуацијама. 

Својим млађим колегама, полазницима 17. класе Центра, су оставили у „аманет" да своје стечено знање и вештине негују и примењују кад год је то потребно поруком „Нека ти смиреност престиже брзину!"

 

Текст: Маријана Милановић

Фотографије: Стефан Ранђеловић 18/2

Стефан Додић 17/5

3. април 2019. година

 

Претходна страна   Горе