У друштву елите!
  Контактирајте са  нама у вези У друштву елите!  

Контактирајте нас за више информација
X


Дана 24. марта 2019. године у Новом Саду одржан је 26. Новосадски полумаратон на коме је учествовала и екипа Центра за основну полицијску обуку у дисциплини штафетни полумаратон, на челу са тренером Стевом Кривокућом. У конкуренцији преко 30 екипа, екипа ЦОПО-а освојила је друго место. Екипу су чинили полазници Центра и тренер за Област оперативне полицијске вештине Дејан Савић.

За екипу „ЦОПО - Сремска Каменица" трчали су: 

Дејан Савић  тренер ОПВ-а, Иван Товиловић 17. класа, Милош Савић 17. класа, Марко Мазић 17. класа, Мирко Косорић 17. класа, Душан Андрејић 17. класа, Душан Николић 17. класа, Стефан Грујић 17. класа, Мирко Мартић 17. класа, Живомир Павић 19. класа, Марко Маринковић 19. класа, Александар Пауновић 20. класа и Далибор Стевановић 20. класа.

Осим главне трке (21,097 километара), такмичари су се надметали и у штафетном полумаратону и Трци задовољства (шест километара), Фртаљ маратону (10,5 километара), деоници за средњошколце и основце. За оне најмлађе, одржана је Трка полетараца (200 метара), као и пузећа трка беба (четири метра).

Центар за основну полицијску обуку је и овог пута притекао у помоћ организаторима Новосадског полумаратона. 43 полазника 19. класе Центра обезбеђивало је стазу Полумаратона.

Полазници су имали задатак да обавештавају грађане да је у току трајања трке, у области на којој су ангажовани, затворен саобраћај моторним возилима, водећи при том рачуна да грађани или возила не уђу на стазу за време одржавања полумаратона.

Медаље су унапред биле подељене, међутим наши момци су имали другачије намере. Намеру да покажу своју спремност и потврде наше чувено гесло „Бој не бије свијетло оружје, већ срце у јунака". Храбро су закорачили стазом са жељом да Центар за основну полицијску обуку учине поносним и стаситим какав он заправо и јесте. Корак по корак, метар по метар, извојевали су сребрно одличје које, није фраза, сија златним сјајем.

О величини успеха наших полазника најбоље сведочи чињеница да су се на победничком постољу нашли заједно са припадницима Специјалне бригаде Војске Србије и припадницима Жандармерије.

О поносу који осећају сви полазници и запослени у Центру излишно је и причати. За полазнике ово је био подстрек да и они на неки начин учине Центар поносним, а за запослене још једна потврда њиховог ревносног рада. Нема сумње да ће то полазници урадити у току свог оспособљавања и каријере, где ће на репрезентативан и правичан начин бранити права и слободе грађана Републике Србије. А у спортске резултате не сумњамо, јер имају све потребне услове да остваре своје амбиције.

До тада ћемо у школских ходницима, интернату, трпезарији наше маратонце тапшати по рамену и исказивати им захвалност за успех који су направили и понос који смо осетили због тога.

Хвалићемо се родбини и пријатељима како су наши другари упркос другом месту најбржи и најбољи, и да су нам подигли свест о томе колико можемо и да је воља и жеља за успехом јача од свега.

А, ево и како су наши маратонци видели свој успех: „Пресрећни смо због резултата који смо остварили, није мали успех бити други међу тридесет јаких штафетних екипа, међу којима су били и припадници наших елитних јединица. 
Трка је одлично почела. Од самог старта смо били у врху, раме уз раме са колегама из Специјалне бригаде и Жандармерије. Сваки члан наше екипе оставио је срце на стази, што је резултирало другим местом. Сви ови момци свакодневно тренирају у Центру и увек су расположени да се одазову некој спортској манифестацији и представе наш Центар у што бољем светлу." - изјавили су полазници 19. класе Живомир Павић и Марко Маринковић.
   

Тог недељног поподнева Трг слободе у Новом Саду и Центар за основну полицијску обуку сем пролећног сунца обасјао је и пехар са Новосадског полумаратона, а наши момци су показали да бити други значи само бити најбољи од губитника.

 

Текст: Филип Милинковић 19/5

Маријана Милановић

Фотографије: ЦОПО

Новосадски маратон

24. март 2019. година

 

Претходна страна   Горе