У Немачку са Фондацијом «Ханс Зајдел»
  Контактирајте са  нама у вези У Немачку са Фондацијом «Ханс Зајдел»  

Контактирајте нас за више информација
X


У Немачку са Фондацијом «Ханс Зајдел»

Тронедељним боравком у једном центру за обуку полиције у Баварској Фондација  "Ханс Зајдел" из Минхена жели да мотивише полазнике Центра за основну полицијску обуку у Сремској  Каменици да уче немачки језик. Као најбољу од свих који су у 1. класи Центра учили немачки, Фондација  је наградила Александру Ћурчић. Ову необичну и вредну награду, госпођици Ћурчић је 13. 10. 2009. године, доделио господин Луц Кобер - руководилац Представништва Фондације. Том приликом господин Кобер је обећао да ће ова награда постати традиционална.  
Препуна утисака, Александра нам је донела свој извештај са овог путовања.

                                                                           ***
  Од 19. 10. 2009. до 06. 11. 2009. године боравила сам у Центру за обуку Баварске полиције у граду Кенигсбруну ради хоспитације немачког језика. Поред мене на хоспитацији су били и полицајци из Хрватске, Украјине и Мађарске. Било је изузетно занимљиво три недеље пратити и теоретску и практичну обуку, у кабинетима Центра и на терену.
   У склопу практичне наставе имали смо обуку у гађању, гађање из пиштоља марке „глок“ у филмској стељани, као и разгледање старог наоружања. Показали су нам поступак контроле возила и возача у саобраћају на аутопуту. Са предавачима смо на полигону за обуку возили службена возила. У више наврата присуствовали смо часовима самоодбране које су изводили студенти Центра.      
   Са нашим домаћинима, обишли смо део Центра у којем се обучавају службени пси.
   У Минхену смо били у хеликоптерској јединици Баварске полиције и упознали се са моделима хеликоптера које користе у свом раду, са задацима ове јединице, као и са начином поступања у појединим ситуцијама.
  

Упознали смо се и са организацијом и начином рада синдиката Баварске полиције.
Обилазећи Минхен, посетили смо и Полицијску управу града, где смо упознати  са организацијом и функционисањем полицијске управе и технологијом коју поседују. Обишли смо просторије дежурне службе, где смо упознати са начином функционисања, пријемом пријава и начином упућивања патрола. Били смо и у полицијској управи у Аугсбургу Север - Швабе.
 

 

 

 

У оквиру ваннаставних активности, љубазни домаћини одвели су нас и у град Аугсбург, где смо се упознали  са знаменитостима, традицијом, културом и историјом града.  Били смо и на излету у оближњем националном парку и у бајковитом дворцу Нордшванштајн.
 

 

 

 

На стадиону ФК „Бајерн Минхен“ - Алијанс Арени, присуствовали смо фудбалској утакмици између ФК „Бајерн“ из Минхена и ФК „Ајнтрахт Франкфурт". Сазнали смо како се обезбеђују фудбалске утакмице и каква су  поступања у случају критичних ситуација. Били смо и на стадиону „Импулс арена“ у Аугсбургу.
   Дан пред завршетак посете присуствовали смо састанку са директором Центра за обуку Баварске полиције, и били гости на свечаној вечери са запосленима. Том приликом сам господину директору уручила поклон Центра за основну полицијску обуку у Сремској Каменици.

 


      Александра Ћурчић
Млађи полицајац у ПУ Вршац
 

Претходна страна   Горе