Стрелци за диплому
  Контактирајте са  нама у вези Стрелци за диплому  

Контактирајте нас за више информација
X


Поводом обележавања Дана Прве бригаде копнене војске, 28. октобра 2019. године одржано је Такмичењу у стрељаштву на Градском стрелишту у Новом Саду. Трочлана екипа Центра за основну полицијску обуку и овог пута је постигла успех освојивши високо друго место.

Ово традиционално такмичење сваке године окупља институције и друге субјекте који се баве спортом и безбедношћу. Међу учесницима су се, поред екипе ЦОПО-а, нашле и екипе Команде 1. бригаде Копнене војске, Полицијске управе у Новом Саду, Одреда жандармерије у Новом Саду, Комуналне полиције Нови Сад, Покрајинске владе Војводине, Јужно-бачког Управног округа, Града Новог Сада, Савеза за школски спорт и олимпијско васпитање Новог Сада, Радио-телевизије Војводине, Новосадске ТВ, Организације РВС Нови Сад, Факултета за спорт и физичко васпитање, ЈП „Завод за изградњу града“, ЈКП „Паркинг сервис“, ЈКП „СПЦ Војводина“, Стрељачке дружине 1790, Железнице Србије АД - Центра за унутрашњу безбедност и заштиту, Друштва домаћина Србије и приватни предузетници.

Екипу Центра за основну полицијску обуку су чинили шеф Одсека за Област вештине полиције потпуковник полције Данило Аврамовић, тренер за стручну наставу на модулу Руковање полицијским оружјем са наставом гађања мајор полиције Владимир Косановић и командир вода-ментор потпоручник полиције Ненад Илић.

Ненад Илић, Владимир Косановић и Данило Аврамовић

Сваку екипу је чинило по 3 такмичара, гађало се у кружну мету, на школској мети величине 1х1 метар, са удаљености од 25 метара, из стојећег става. Уколико су хтели, такмичари су могли користити властити пиштољ, ЦЗ-99 калибра 9 мм, а имали су 5 пробних и 10 метака за оцену. Резултати трочлане екипе су сабирани и укупно су дали резултат гађања комплетне екипе, на основу које је одређен коначни пласман.

Како су представници Центра претходних година на овом такмичењу остварили значајне резултате, сваки од искусних стрелаца из екипе је пред собом имао задатак да још једном да све од себе, превазиђе притисак великих очекивања и стави на пробу своје оштро око и мирну руку.

И заиста, у конкуренцији од 18 екипа, екипа ЦОПО-а освојила је друго место. Од њих је била боља једино екипа Полицијске управе у Новом Саду, која се нашла на заслуженом првом месту.

Диплому је, у име тима, примио потпуковник полиције Данило Аврамовић.


Поред колега који су за њих навијали у Центру за основну полицијску обуку, подршку током такмичења и велики понос по његовом завршетку лично је показао начелник Центра пуковник полиције Желимир Мрдаљ, који је и сам био део стрељачке екипе претходних година.


Такође поштујући традицију такмичења, екипе су се након доделе диплома почастиле војничким пасуљем, уз дружење и размену искуства.

Текст: Снежана Вла 
Фото: ЦОПО
1.11.2019. године

 

Претходна страна   Горе