Секције енглеског и немачког језика

Strani jezik Таленат и интересовање за немачки или енглески језик, с времена на време, окупљају ученике СШУП-а око неког пројекта, превода или неке манифестације.

Током протеклих година, ученици су кратким сценским приказима на енглеском или немачком језику учествовали на школским приредбама, указивали су на потребу учења страног језика, говорили о великанима као што је Алберт Ајнштајн.

Ученици немачког језика имали су прилику да своје знање и таленат покажу и пред аустријским лектором, господином Томасом Градволом (Thomas Gradwohl) који је 2004. и 2005. године био гостујући предавач у нашој Школи.

У школском листу „Млади полицајац“ странице “Do you speak english?" и “Sprechen Sie Deutsch?" резервисане су за преводе са енглеског и немачког или за текстове који читаоцима пружају могућност да сазнају нешто више о изворним говорницима тих језика, о њиховим земљама, обичајима, хумору...

Engleski jezik Nemački jezik

"Goethe Institut" - Београд је у београдском СКЦ-у, новембра 2006. године, организовао изложбу на тему „Живот младих у Немачкој". За ученике 37. класе СШУП-а, који су постигли најбоље резултате у учењу немачког језика, организован је одлазак на изложбу. То је била прилика да науче нешто ново, провере своје знање немачког језика и да се упознају са животом својих вршњака у Немачкој.

Интересантно је било сазнање да млади Немци највише поверења имају у судство и полицију.