Стигла 10. класа!
  Контактирајте са  нама у вези Стигла 10. класа!  

Контактирајте нас за више информација
X


Обука 297 нових полазника Центра, који долазе са подручја три полицијске управе - Нови Пазар (њих 88), Нови Сад (101) и Пријепоље (108), почела је 25. 3. 2013. Они су конкурисали за обуку у Центру априла 2012.


На самом почетку првог радног дана поздравили су их руководиоци Центра, тренери и ментори.
- Ви долазите из различитих, мешовитих средина и ја се надам да ћете овде развити лепа пријатељства и понети најлепше успомене са ове обуке - рекла је начелница Центра Биљана Пушкар и објаснила им како је конципирана обука.Заменик начелнице Мирослав Мијаиловић посебно је поздравио колеге из полицијских управа Нови Пазар и Пријепоље и истакао важност њихове сарадње са Центром, а затим је представио полазницима све чланове колектива који ће учествовати у обуци 10. класе.
О кућном реду и неким правилима понашања, говорио је помоћник начелнице Желимир Мрдаљ, задужен за безбедност.Тог хладног и ветровитог мартовског дана класа је само на кратко била постројена на платоу испред спортске хале, а затим се сваки од 13 водова упутио на први час одељењског старешине.


                                                                                  ***

Градоначелник поздравио Новосађане


- Први пут у историји Центра и Школе један градоначелник је дошао да поздрави будуће полицајце свог града - истакла је начелница Центра Биљана Пушкар 25. 3. 2013. обраћајући се полазницима и полазницама 10. класе који долазе са територије ПУ Нови Сад.
Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић је нагласио да се на овај конкурс јавило око 2.500 кандидата.
- Чињеница да сте баш ви одабрани, мора вас чинити посебним и поносним. Молим вас да што боље и што брже завршите обуку, јер вас жељно очекујемо. Запослени у Центру за основну полицијску обуку свим снагама раде на томе да припреме полицајце за њихов нимало лак задатак. Желим вам да истрајете у својим циљевима, да се трудите и напорно радите како бисте постали заштитници мира и безбедности грађана и њихове имовине.

Будуће полицајце поздравили су и заменик начелника Полицијске управе Нови Сад Стеван Крстић и мр Божидар Оташевић, заменик начелника Управе за стручно образовање, оспособљавање, усавршавање и науку.- Постоји прека потреба града за полицијским службеницим, па се надам да ћете сви успешно завршити обуку и да ћемо се убрзо видети - казао је господин Крстић и објаснио да у јуну долази на обуку још једна класа полазника са подручја полицијских управа Нови Пазар и Нови Сад , који су конкурисали за обуку у Центру априла 2012.

Јасна Обрадовић

                                                                                          ***

Пријем у Пријепољу

Полицијска управа Пријепоље, организовала је 13. 3. 2013. пријем за 108 кандидата са подручја општина Пријепоље, Прибој и Нова Варош, који су Одлуком министра унутрашњих послова Републике Србије примљени на стручно оспособљавање у Центар за основну полицијску обуку у Сремској Каменици.
Министарство унутрашњих послова Републике Србије расписало је 11. априла 2012. године конкурс за избор 30 кандидата са подручја ове три општине, а пријавило их се 630. Након безбедносних провера, квалификационог испита у Сремској Каменици и лекарског прегледа у Београду, направљена је ранг-листа по којој од укупног броја пријављених њих 108 испуњава све услове конкурса.
Како са 30 кандидата, колико је планирано, не би биле задовољене све потребе Полицијске управе, крајем 2012. године руководство ПУ Пријепоље покренуло је иницијативу у МУП-у да се сви кандидати који испуњавају услове овог конкурса приме. Захваљујући подршци и разумевању руководства МУП-а, уместо планираних 30 кандидата, Одлуком министра примљено је свих 108 кандидата.
Стручно оспособљавање у Центру почело је 25. марта 2013. године и трајаће годину дана, након чега ће ови млади људи засновати радни однос у МУП-у Републике Србије и почети са радом у Полицијској управи Пријепоље.


                                                                                     ***
Полазници из Новог Пазара

Министарство унутрашњих послова Републике Србије је у априлу прошле године расписало конкурс за пријем 50 полазника 10. класе Центра за основну полицијску обуку у Сремској Каменици за потребе Полицијске управе Нови Пазар.

Сви примљени кандидати су појединачно позивани у управу, где су упознати са циљевима и задацима са којима ће се сусрести током обуке у Центру за основну полицијску обуку, а 24. марта у 5.30, испред Општине Новог Пазара, организовано и свечано испраћени су у Сремску Каменицу. Полазнике су поздравили и пожелели им успешну обуку помоћник директора полиције, начелник ПУ Нови Пазар Драган Терзић, градоначелник Новог Пазара др Мехо Махмутовић и њихови сарадници.
Очекујемо да ће полазници са истим ентузијазмом и еланом испуњавати постављене задатке и циљеве, са којим су се пријавили на конкурс.

Претходна страна   Горе