Служимо Србији – обећање срцем дато!
  Контактирајте са  нама у вези Служимо Србији – обећање срцем дато!  

Контактирајте нас за више информација
X


Сунчан фебруарски дан. Младост, осмеси, поносна лица, војничка изграђеност... све се то могло видети на платоу Центра за основну полицијску обуку. Дочек  је био спреман.
   

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова  др Небојша Стефановић  посетио је 19. фебруара 2020. године полазнике 23. и 24. класе Центра за основну полицијску обуку у Сремској Каменици и том приликом показао да је, као и до сада, увек ту за припаднике свог Министарства. 

Долазак ових младих људи у Центар, у јануару ове године, учинили су га богатијим за 542 становника. Њихови осмеси и ведар дух свакодневно испуњавају двориште и просторије ове институције Министарства која негује највише моралне и карактерне вредности, али и оно за шта се живи у овој установи, дух заједништва. Раме уз раме, полазници ове две, најмлађе класе Центра, поручивали су једно: „Данас сам крај оних који ће ме чинити бољим!" 

Након предаје рапорта од стране начелника Центра, Желимира Мрдаља, министар је обишао строј у коме су се налазили полазници 23. и 24. класе Центра, њих 542 на челу са својим начелницима класа. Громогласним „ЗДРАВО. СЛУЖИМО СРБИЈИ!" полазници су поздравили министра.
   

Након смотре, посета  полазницима Центра  је настављена у спортској хали, где је министар, као и до сада, имао прилику да им се обрати.  Да је посета била изузетно значајна и да је полазницима указана посебна част показали су и присутни гости, који су дошли у пратњи министра: директор полиције Владимир Ребић, помоћник министра и начелник Сектора за људске ресурсе Катарина Томашевић, помоћник начелника Сектора за људске ресурсе Милан Радивојевић, начелник Центра за полицијску обуку др Жељко Бркић, заменик начелника Центра за полицијску обуку Душан Максимовић, помоћник начелника Центра за полицијску обуку Раде Цвијовић, начелник Одељења за медије и комуникацију Немања Пантић и начелник ПУ у Новом Саду Милорад Шушњић.

Након поздравне речи, уследио је једночасовни интерактивни разговор потпредседника Владе и министра унутрашњих послова, др Небојше Стефановића са полазницима 23. и 24. класе Центра за основну полицијску обуку.

Министар је са полазницима разговарао о мотивима који су их определили да буду полицајци, али и о каријерном напредовању, учењу нових вештина, борби против организованог и свих других видова криминала. Нарочито су га интересовала њихова очекивања и жеље. 

Полазници су министру и директору полиције постављали врло конструктивна и објективна питања, на која су они са задовољством одговорали.
   

„Драго ми је што се у саставу ове две класе налазе млади људи из свих делова Србије, јер ћете попунити полицијске јединице и станице широм наше земље, али и криминалистичку, саобраћајну и полицију опште надлежности, као и специјалну и посебне јединице МУП-а. Професија коју сте одабрали представља велику част и понос, али и обавезу да са грађанима градите однос који ће им показати да на сваког полицајца могу да се ослоне у сваком тренутку. Важно је да свака генерација то схвати, јер полиција јесте и увек ће бити уз свој народ." - поручио је полазницима на крају министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић.  

Министар се још једном захвалио и професионалцима запосленим у Центру за основну полицијску обуку који, како је оценио, неуморним и озбиљним радом чине да све генерације које одавде изађу буду озбиљни и добри полицијаци који служе на понос свом народу и земљи.
   

У очима ових младих људи, који су самим одабиром своје будуће професије показали озбиљан ентузијазам да раде у јединицама полиције, да штите безбедност Републике Србије и њених грађана, али и да стекну полицијске вештине које су потребне за успешну борбу против криминала и бригу о безбедности грађана, могло се видети обећање да никада од те борбе одустати неће и да ће остати доследни ономе што им је у аманет оставио велики српски војсковођа Живојин Мишић „Битка се прво добија или губи у срцу, а тек онда на бојишту!"

 

Текст:
Маријана Милановић

Фотографије:
Давид Абрлић 24/8

24. фебруар 2020.

Претходна страна   Горе