Слатка честитка за 8. март
  Контактирајте са  нама у вези Слатка честитка за 8. март  

Контактирајте нас за више информација
X


 

"Жена стоји, као капија, на излазу као и на улазу овога свијета."
Иво Андрић

 

 
Међународни дан жена, који се широм света обележава 8. марта, служи као подсетник на све промене за које су генерације и генерације жена успеле да се изборе у протеклих 111 година. 
   

Овај датум и данас представља годишњи позив на акцију за родну равноправност и пружа могућност да променимо свет на боље.

Управо је промена света на боље мисија коју је Центар за основну полицијску обуку  зацртао себи као циљ још пре 15 година. Ту промену остварио је  својом одлуком да, искључиво „мушку ‟ школу, трансформише у место где ће се обучавати и оспособљавати и велики број припадница лепшег пола за рад у Министраству  унутрашњих послова.  Управо кроз ово оснаживања личности жене, њеног равноправног учешћа у обуци, на теренској обуци, професионалној пракси, а касније и у раду у полицијским управама, Центар је показао да је у много чему испред свих.

 

И овог 8. марта мушки део популације у Центру није заборавио на своје колегинице, како руководство, тако и полазници, који су своје поштовање и пажњу исказали даривањем цвећа и симболичних поклона.   

Снашли су се момци, упркос поштовању епидемиолошких мера и немогућношћу да изађу ван Центра, свакој колегиници су поклонили чоколаду, а својим тренерима- женама, дан улепшали ружом и пригодном честитком, којом су показали колико им значимо, нарочито сада када су одвојени од својих мајки, сестара, жена, девојка, пријатељица.... Ни маска није могла да сакрије изненађење, одушевљење и искрен осмех свих нас, жена, када смо примиле овај, по њиховим речима,  мали знак пажње. 

Баш као што је Дан жена само тренутак да се подсетимо важности борбе за  женска права, тако ће и ови „слатки‟ и „миришљави‟ поклони  бити мали подсетник да још увек постоје они поред којих ћемо се осећати поштованим. 

И овог пута су млади у Центру показали да се међусобно цене, да развијају поштовање и међусобно уважавање, али и да су пред њима дани у којима ће љубав бити показана и на друге начине.

 


Текст: 
Маријана Милановић

Сремска Каменица, 8.3.2022.

 

Претходна страна   Горе