Широко срце ЦОПО-а
  Контактирајте са  нама у вези Широко срце ЦОПО-а  

Контактирајте нас за више информација
X


Мото овогодишњег Светског дана добровољних давалаца крви гласи: „Будите ту за друге. Дајте крв. Подарите живот“.


Црвени крст Новог Сада је 14. јун - Светски Дан добровољних давалаца, у сарадњи са Заводом за трансфузију крви Војводине, обележио, као и претходних година бројним трибинама, свечаностима и манифестацијама у граду.

 
   
 
Традиционално је организован пријем код градоначелника за вишеструке добровољне даваоце крви, као и колективе - добитнике плакете „Широко срце‟. Добитницима признања су се обратили помоћница градоначелника Љиљана Коковић, председник Црвеног крста Новог Сада, пуковник др Братољуб Бркљача и вршилац дужности директора Завода за трансфузију крви Војводине, прим. др Сања Богдановић.
 

За остварених 100 давања плакету је добило 5 даваоца крви, за 75 давања 23, а за 50 давања 58 даваоца. Плакету „Широко срце“ за 2017. годину добило је девет колектива.

Центар  за основну полицијску обуку у Сремској Каменици се и ове године нашао међу добитницима овог признања. Настављајући традицију Средње школе унутрашњих послова, запослени и полазници Центра учешћем у редовним акцијама добровољног давања крви као и у ургентним давањима тромбоцита исказују своју хуманост.


Плакету „Широко срце“ примио је начелник Центра за основну полицијску обуку, Желимир Мрдаљ.
 
 
 
Град Нови Сад има то задовољство и радост, да захваљујући великом броју волонтера Црвеног крста и несебичних добровољних давалаца крви, међу којима се налази и Центар за основну полицијску обуку има добро развијено и организовано добровољно давалаштво крви, да клинике несметано раде, јер крви и продуката крви увек има довољно.
 

Текст: Маријана Милановић

 

Претходна страна   Горе