Сећање на Грандића
  Контактирајте са  нама у вези Сећање на Грандића  

Контактирајте нас за више информација
X


Четврти меморијални фудбалски турнир „Владимир Грандић“ окупио је 13. априла у  Центру за основну полицијску обуку  у Сремској Каменици, близу четири стотине радника Министарства унутрашњих послова Републике Србије.

У име председника Владе Републике Србије и министра унутрашњих послова Ивице Дачића, као и у име свих припадника  министарства присутне је поздравио државни секретар МУП-а мр Владимир Божовић. Том приликом, истакао је колико је хумана, часна и поштовања достојна полицијска професија, али истворемено и тешка и ризична, а да Владимир Грандић и друге колеге које су изгубиле животе чувајући безбедност грађана Србије, никада неће бити заборављене.О животу изузетног колеге и храброг полицајца, који је 12. априла 2009. године изгубио живот борећи се против криминала, говорила је колегиница Милена Марковић из Полицијске станице Савски Венац.

- Када је пошао у Средњу школу унутрашњих послова, као ученик 12. вода 26. класе, Владимир је био петнаестогодишњак, - сећа се помоћник начелника Центра Желимир Мрдаљ. - Знајући његову породичну ситуацију, били смо посебно пажљиви према том добром и честитом дечаку, и његова разредна професорка Биљана Пушкар и ја, као командир вода. Његов отац, саобраћајни полицајац Никола Грандић, погинуо је на задатку возећи мотор. Желео је да пође очевим путем - да буде храбар, непоколебљив, прави полицајац. И успео је. На жалост, и погинуо је као и његов отац - као полицајац, на задатку, на мотору. 
У његовој бившој школи, сваке године на меморијалном турниру окупља се све већи број фудбалских екипа које чувају успомену на свог храброг колегу.


Ове године такмичиле су се 42 екипе, од којих су прва три места заузели фудбалери Полицијске управе Пријепоље, Полицијске станице Савски венац и момци 9. и 10. класе ЦОПО-а.


 

За најбољег стрелца проглашен је Никола Јоцић из Полицијске станице Савски венац Полицијске управе за град Београд, а најбољи играч Игор Пајевић и најбољи голман Виктор Ратковић - обојица из ПУ Пријепоље, одрекли су се вредносних ваучера, које је донирао Србијагас, у корист малог Мијата Грандића, сина покојног хероја.

 

- Иницијатор овог Турнира је ССП из Ужица. Настојимо да сачувмо успомене на колеге погинуле на обављању задатака и организујемо десетак меморијалних турнира током године, у неколико места широм Србије, - подсетио је председник ССП Глишо Видовић.
Истог дана, представници МУП-а, синдиката и породица  положили су цвеће на гроб Владимира Грандића.

 


Текст: Јасна Обрадовић
Фото: Ђорђе Јањић
 

Претходна страна   Горе