Шампиони у рвању
  Контактирајте са  нама у вези Шампиони у рвању  

Контактирајте нас за више информација
X


На Државном првенству Србије у рвању слободним стилом, одржаном у Чачку 28. септембра 2019. године, тројица полазника Центра за основну полицијску обуку освојила су злато, сребро и бронзу, као и пехар у генералном пласману.

Стефан Мирковић, Милош Шипка и Ненад Рајић

Стефан Мирковић, из 4. вода 20. класе, такмичио се у категорији до 65 килограма и освојио златну медаљу. Ово му је био први пут да се опробао у такмичењу у рвању. Иако у истом клубу тренира већ седам година, од његовог оснивања,  ово је био први пут да се такмичи у рвању. Спорт као начин живота одабрао је још одлуком да упише Факултет спорта и физичког васпитања, на којем намерава да дипломира до краја године.
У категорији до 74 килограма, бронза је заслужено дошла у руке Ненада Рајића, полазника 9. вода 20. класе Центра за основну полицијску обуку, пошто је у полуфиналу изгубио од рвача који се такмичио на светском првенству. Имајући у виду искуство других такмичара, Ненад је задовољан својим пласманом јер је, како каже, дао све од себе. Ненад је, иначе, апсолвент струковних студија Криминалистичко-полицијског универзитета, и по његовим речима, цео живот тренира.

Након три меча, у категорији до 125 килограма, сребро је освојио Милош Шипка, полазник 3. вода 19. класе. Иако је генерално нов у овоме, намерава да настави да се бави рвањем и другим спортовима. За то ће имати прилике и након завршетка обуке, јер ће бити распоређен у Полицијску бригаду.

Одликовани момци кажу: „Част нам је да представљамо како себе, Центар за основну полицијску обуку, тако и своју будућу професију. Све своје квалитете и вештине поносно ћемо ставити у службу својим грађанима и својој држави.“

Сва тројица се активно такмиче и у џудоу, а тренирају у Рвачком клубу „Freestyle“  у Београду, код тренера Дејана Јовичића, који је и сам припадник Министарства унутрашњих послова. Запажени успех постигли су и на Војно-полицијском првенству Србије у џудоу.

Начелник Центра за основну полицијску обуку пуковник полиције Желимир Мрдаљ срдачно је честитао ускоро бившим полазницима. „Поносан сам на ове младиће. Овде у Центру за основну полицијску обуку, будуће полицијске службенике подстичемо да што више раде на себи, али и да негују тимски дух и међусобно поверење. Од када је настао, па до дана данашњег, полицијски позив почива на сталном усавршавању, дисциплини, правичности и доброј сарадњи.“

Верни својој љубави према спорту и према униформи, Стефан, Ненад и Милош ће своје вештине приказати и на промоцији 19. и 20. класе, на платоу испред Палате Србије, 11. октобра 2019. године. Са својим колегама из класе, Ненад Рајић ће учествовати у приказу профедсионалне ситуације, а Стефан Мирковић и Милош Шипка у приказу борилачких вештина.

Текст: Снежана Вла

Фото: ЦОПО

30.9.2019. године

 

Претходна страна   Горе