Сајам образовања Путокази 2014
  Контактирајте са  нама у вези Сајам образовања Путокази 2014  

Контактирајте нас за више информација
X


Група деце која је дошла на 10. Сајам образовања застала је на штанду МУП-а. Док су малишани с пажњом посматрали акцију ватрогасаца, рука једне од фигура  обучених у различите полицијске униформе се покренула и помиловала једног дечака. Око камере забележило је тренутак изненађења на лицима неколицине, а одмах затим је уследио смех.
 
  
 
На 10. међународном сајму образовања  „Путокази“ у Новом Саду, од 28. 2. до 4. 3. 2014. године, на штанду Министарства унутрашњих послова Републике Србије посетиоцима су се представили Управа за стручно образовање, оспособљавање, усавршавање и науку; Центар за основну полицијску обуку у Сремској Каменици и Криминалистичко-полицијска академија у Београду. 
 
Представницима Интервентне јединице 92 из Београда, Противтерористичке јединице, Жандармерије, Одреда у Новом Саду, као и Специјалне антитерористичке јединице, ове године су се придружили и Национални тренинг центра за ванредне ситуације. Поред њих су, свих пет дана, били присутни и чланови специјализованих тимова из Управе за ванредне ситуације у Новом Саду. Они су својим присуством и вежбама учинили представљање МУП-а још атрактивнијим.
 

 
Полазници 11. класе дежурали су  свих пет дана на Сајму. Ово ангажовање је за њих прилика да се у непосредном контакту са грађанима, а пре свега са децом и  младима, и практично опробају у пословима сарадње са заједницом и односа с јавношћу о којима су теоретски упознати током обуке. 
 
Мада је ове године било мање посетилаца, а Сајам је трајао дуже, заинтересовани посетиоци, основци, средњошколци, њихови родитељи, као и организоване групе имале су могућност да се информишу о начину конкурисања за полицијски позив и о пријемном испиту у ЦОПО-у и на КПА, као и о обуци и студијама. 
 
Штанд МУП-а, на сам дан отварања Сајма 28. 2. 2014, посетили су заменик министра просвете господин Слободан Ступар, шеф Бироа помоћника министра - начелника Сектора финансија, људских ресурса и заједничких послова господин Никола Божиновић, директор Новосадског сајма Драган Лукач, директори неколико средњих школа, као и потенцијални кандидати за упис у ЦОПО -  група од 80 средњошколаца из Београда и Кикинде.
 

 

Матуранти у Центру уочи расписивања конкурса
 
Средњошколаци из Београда (50) и Кикинде (30) који су заинтересовани за обуку у Центру, имали су прилику да се лично увере како изгледају објекти у којима ће можда имати прилику да се обучавају, да сазнају нешто ново о обуци и о начину конкурисања. Посета за матуранте из ова два града организована је у сарадњи са Министарством просвете. Средњошколце из Београда је пратила госпођа Бранкица Ђуришић саветница начелника Школске управе Београда, док су за средњошколце из Кикинде били задужени госпођа Маја Милованов, професорица српског језика, господин Саша Стојшин, професор саобраћаја и двоје представника ПУ Кикинда, госпођа Ивана Чуданов и  господин Дејан Шево. За средњошколце и њихове пратиоце је после посете Сајму организована посета Центру у Сремској Каменици. 
 
 
„Мојим ученицима је било јако лепо код вас, били су изузетно задовољни посетом, али и нестрпљиви у ишчекивању најављеног Конкурса“ - написала нам је након 10-ак дана професорица Маја Милованов. -  „Убрзо после наше посете Сремској Каменици, расписан је Конкурс који су многи од њих жељно очекивали. Били су пресрећни кад су сазнали да и они, као матуранти, имају право да конкуришу.“
 
 

М. Милановић и Ј. Обрадовић
 

 

 

Претходна страна   Горе