Реновирана библиотека
  Контактирајте са  нама у вези Реновирана библиотека  

Контактирајте нас за више информација
X


Након промоције полазника 6. класе ЦОПО-а у полицајце приправнике, 2. 8. 2012. године, председник Владе и министар унутрашњих послова Ивица Дачић свечано је отворио реновирану, савремену, мултимедијалну библиотеку са читаоницом, у коју се поред полазника и запослених у Центру, могу учланити и користити њене услуге сви припадници МУП-а у Републици Србији. На располагању им је литература Центра, као и свих библиотека у нашој земљи које су чланице Виртуелне библиотеке Србије (ВБС), међу којима су Народна библиотека Србије и Библиотека Матице српске.
Премијера и министра унутрашњих послова Дачића и госте су са библиотеком и њеним садржајем упознали начелница Центра Биљана Пушкар и библиотекар Милован Бојат.
 
- Влада Краљевине Норвешке издвојила је 320.000 евра за пројекат „Унапређење Центра за основну полицијску обуку у Сремској Каменици, Србија - реновирање библиотеке, учионица и Одељења за развој наставног плана и програма“, који је пратила и помогла мисија ОЕБС-а у Републици Србији, а партнер је била Међународна менаџерска групација (Интернатионал Манагемент Гропуп - ИМГ) са канцеларијом у Београду - рекао нам је Милан Илић, председник радне групе за имплементацију пројекта, в. д. начелника Одељења за израду и развој наставног плана и програма. - Модернизована библиотека ће се користити у савременом процесу учења, који полазника ставља на прво место, али и за стручно усавршавање наставног особља.Овом приликом реновиране су и опремљене савременом опремом и намештајем, поред библиотеке са читаоницом, медијатеком, информационо-рефералним центром и депоима, још и 4 учионице у школској згради и 5 канцеларија Одељења за наставни план и програм. Уведен је брз и стабилан инетрнет преко оптичких влакана, а купљени су и рачунари, штампачи, пројектори, покретни клима-уређаји и друга опрема.- Делом средстава из Пројекта, библиотека Центра је склопила уговор са Народном библиотеком Србије и постала члан Виртуелне библиотеке Србије и корисник најсавременијег међународног софтвера намењеног библиотекама - ЦОБИСС - каже господин Милован Бојат.

Многи полазници сада радо посећују библиотеку. Тражи се место више. Разлог томе је пријатан, савремен, климатизован простор, приступ брзом интернету и семинарски радови који се уводе као саставни део процеса обуке.  

Овај Пројекат је повезан са Пројектом учења на даљину у МУП-у, чија је пилот-фаза завршена, ИПА Пројектом прекограничне сарадње са припадницима полиције Републике Мађарске, који је такође завршен и Пројектом структурног каблирања у Центру који је још у току.Милан Илић
и Ј. Обрадовић
 

Претходна страна   Горе