Радна акција у ЦОПО-у
  Контактирајте са  нама у вези Радна акција у ЦОПО-у  

Контактирајте нас за више информација
X


Нови Сад и околину је у недељу, 7. јула 2019. године погодило невреме праћено ветром, јаким пљусковима и градом. Изузетно јака и обилна киша падала је у неколико налета. Ветар је носио делове ограда и кровова. Јак ветар савијао је и обарао гране и дрвеће. 

Последице овог невремена биле су видљиве и у Центру за основну полицијску обуку у Сремској Каменици. Поломљене гране, оборено дрвеће и гомила нанесеног лишћа дочекали су запослене у Центру у понедељак. 

Док су полазници у Центру, они се баве и одржавањем простора у којем  живе - то је један део њихове обуке за успешан будући рад у полицијском колективу. Сад када су они на практичној обуци, а како нема довољно људи који би били ангажовани на пословима одржавања круга Центра, присутни запослени, на челу са својим шефовима, узели су ствар у своје руке.

Брза организација  и одлука да и сами допринесу уређењу круга и очисте га од последица невремена, улепшала је овај суморни јулски дан.

Метле, физичка снага, осмех на лицу и добро расположење били су једини реквизити ових вредних људи. Смех и шала није јењавала до самог краја радне акције. 

   
   

Цео комплекс Центра има близу 15 хектара и немогуће је средити га за једно преподне, али је резултат труда свакако видљив. 

Добро урађено је боље од  добро реченог. Тако да слике говоре више од речи.

Стазе су очишћене, грање са зелених површина покупљено, старе, труле гране посечене, трава покошена.

Каже се да је „рад створио човека". Људи су у раду одувек налазили смисао живота, а не само начин за опстанак и одржање људске врсте. Рад је био и остао мерило људске вредности. Насмејана лица у паузама и на крају радне акције само су говорила о јединству овог колектива, али и о великим  људским врлинама и вредностима које ови људи поседују.

   

На крају акције, свима је пријао ручак у школском ресторану.

   

Поносни шеф Одсека за област опште теме о раду полиције, мајор полиције Душан Станковић и овог пута може само да се похвали квалитетним учинком својих колегиница, с обзиром да његов Одсек чине само жене, али и осталим колегама-учесницима радне акције: „ Сваки је занат златан. Драго ми је што су сви ови људи прихватили радну акцију без поговора, чиме су само показали да јединствени дух који иначе краси Центар још увек постоји.  Драго ми је што смо и ми шефови дали свој допринос, радећи раме уз раме са нашим колегама. Не могу а да се при том не сетим речи нашег великог књижевника и нобеловца, Ива Андрића, који је рекао да се само радом или храброшћу може постићи углед међу људима, присилити их не да вас воле и награде, али свакако да вас цене и поштују. И говорим овде о унутрашњем задовољству које човек има од  добро свршеног посла и које свакако вреди више од свих награда и признања људских. Срећа се радом стиче, а најбољи показатељ јесу управо ова задовољна лица око мене", истиче Душан Станковић.

 

Текст: 

Маријана Милановић

Фотографије:

Маријана Милановић

11. јули 2019.

 

Претходна страна   Горе