Рачунајте на нас
  Контактирајте са  нама у вези Рачунајте на нас  

Контактирајте нас за више информација
X


На основу Плана реализације обуке 15. класе полазника Центра за основну полицијску обуку  у времену од 7.5. до 21.5.2018. године, у Наставном центру „Митрово поље&рдqуо; реализована је теренска обука за 139 полазника полазника (99 мушкарца и 40 жена) 15. класе основне полицијске обуке, ради усвајања знања и стицања специфичних вештина и ставова полазника за ефикасно и ефективно обављање полицијских послова и задатака у урбаном и руралном геопростору. 

Иако није први пут да се полазници Центра суочавају са оваквим видом обуке, за полазнике 15.класе ово је био испит зрелости којим су доказали да могу да се носе са свим недаћама које им доноси будући професионални живот. Ништа их није спречило да се две недеље у оваквим условима докажу као неко на кога цело Министарство и Република Србија може да рачуна у будућности. Ови млади људи су показали да су спремни да примене сва стечена знања и вештине које су им њихови инструктори несебично пружали за време теренске обуке.

Руководилац обуке био је начелник класе, полицијски саветник Душан Мићуновић, а његов заменик је био тренер, полицијски саветник Миодраг Машуловић. За реализацију обуке ангажовано је 6 полицијских службеника ЦОПО-а, 8 инструктора из Жандармерије, 2 припадника КДЗ екипе из команде Жандармерије и 2 стручна лица за МЕС из САЈ-а. Санитетско обезбеђење обуке у саставу: лекар, медицински техничар и возач са санитетским возилом,и овог пута су давали запослени Одељења за здравље запослених и безбедност на раду.


Теоретски део обуке који је сачињавао 10% обуке дневно, реализован је у учионици и објектима НЦ „Митрово Поље&рдqуо;, док је практични део обуке реализован на полигонима Наставног центра, а гађања реализована на стрелишту ''Пакленик'' на Гочу. 

   
Инструктори жандармерије и САЈ-а, који су и овог пута показали изузетну стручност и мотивисаност за рад са полазницима, истакли су изузетну мотивисаност и залагање полазника приликом реализације целокупне обуке, а похвалне речи нису мањкале ни на рачун рада са старешинама из ЦОПО-а.  
 

Смештај и исхрана током реализације обуке и овог пута били су организовани у Наставном центру „Митрово Поље&рдqуо; и ако питате било ког полазника за квалитет хране и домаћински однос и услугу запослених у Наставном центру „Митрово Поље&рдqуо; имају само речи хвале.

Дана 20.5.2018. године у наставном центру је одржана је показна вежба, којој су присуствовали министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић, помоћник министра и начелник сектора Катарина Томашевић и помоћник начелника сектора Милан Радивојевић. 

Као и до сада министар унутрашњих послова је посветио сву своју пажњу и време полазницима Центра и у интерактивном разговору, након приказане вежбе, похвалио њену организацију као и приказани ниво знања и вештина које су полазници 15. класе показали, наглашавајући да му је драго што може да види младе људе који праве своје прве озбиљне кораке ка приступању овој, како је навео, часној професији.

 

 

 

 

Текст: Маријана Милановић

   

 

Претходна страна   Горе