Против трговине људима
  Контактирајте са  нама у вези Против трговине људима  

Контактирајте нас за више информација
X


Центар за основну полицијску обуку је 1.8.2018. године посетио Игор Јурић оснивач Фондације „Тијана Јурић“. 1
Имајући у виду да Министарство унутрашњих послова Републике Србије и Фондација имају потписан споразум о сарадњи, Одељење за стручно образовање и обуку позвало је господина Јурића да полазницима 15. класе основне полицијске обуке представи своје искуство.
Господина Јурића су примили помоћник начелника Центра полицијски саветник др Раде Богојевић и виши тренер за обуку тренера главни инспектор Нада Бањац.
Након краћег разговора и обиласка Центра, Игор Јурић је полазницима 15. класе Центра за основну полицијску обуку одржао двочасовну презентацију на тему Трговина људима.
   
1 Презентација је започела представљањем господина Јурића, који је као родитељ имао врло трагично искуство, а потом је било речи и о Фондацији „Тијана Јурић“, коју је он основао желећи да помогне свима који се нађу у оваквој ситуацији.
   
Говорећи о личном искуству, господин Јурић је посебно истакао значај понашања полицијских службеника и њихову велику одговорност у контакту са унесрећеним грађанима, као и важност препознавања карактеристичних ситуација које могу бити последица трговине људима.
Полазници Центра су били изузетно заинтересовану за тему, показали су висок ниво емпатије за особе - жртве трговине људима, а имали су и већи број питања за господина Јурића.
 

 

1

Игор Јурић је на крају истакао да је увек расположен и отворен за овакве сусрете, који су се показали квалитетни за едукацију младих.

 

3. август 2018. године

Текст: Нада Бањац и Снежана Вла

Фотографије: Предраг Ласица
   

За више о трговини људима на сајту МУП-а Р Србије - кликните на слику испод

 

Претходна страна   Горе