Промоција јубиларне класе
  Контактирајте са  нама у вези Промоција јубиларне класе  

Контактирајте нас за више информација
X


 

Спортска хала Центра била је 11. 4. 2014. препуна. Међу гостима су били председник Владе и министар унутрашњих послова Републике Србије господин Ивица Дачић; помоћник министра и начелник Сектора финансија, људских ресурса и заједничких послова Жељко Којић; директор полиције Милорад Вељовић; представници државних органа, привредних друштава, јавних предузећа, образовних установа, међународних организација; родитељи и пријатељи дојучерашњих полазница и полазника.

 
 - Велико је задовољство поново бити овде у Сремској Каменици, тако значајним поводом, какав је промоција нове класе полицајаца приправника, који су обучавани на овом месту на којем се већ деценијама оспособљавају будући припадници Министарства унутрашњих послова - рекао је министар Дачић. - Пред нама у строју стоје девојке и момци, који ће од понедељка бити полицијски приправници три полицијске управе - Нови Сад, Нови Пазар и Пријепоље.
У Министарству унутрашњих послова, у протеклом периоду предузете су значајне активости усмерене ка имплементацији савремених стандарда у раду полиције, повећања ефикасности и ефективности у раду, што захтева и довољан број обучених људи. 
Расписивањем конкурса за ове три подручне управе и проширивањем листе примљених кандидата који су успешно положили квалификационе испите, желели смо да попунимо велики број упражњених радних места, и на тај начин ојачамо своје редове и испунимо очекивања грађана да полиција буде у могућности у сваком тренутку да одговори на њихове захтеве и нове безбедносне изазове. 
Верујем да ће Министарство унутрашњих послова и даље настојати да улаже у развој младих кадрова и капацитете у којима се они обучавају, јер савремена држава не може без модерне и образоване полиције. Полиција је сваки дан на испиту! Зато је важно да буде оспособљена да оствари своју одговорну улогу у друштву, а за то је неопходна обука и образовање од чијег квалитета зависи колико ће будући припадници полиције бити професионални, ефикасни и какав ће углед уживати међу грађанима.
 
 
 
У свом обраћању полазницима и полазницама, начелница Центра Биљана Пушкар је истакла да ћемо 10. класу „памтити као генерацију која је показала да се правилно постављеним захтевима старешина, радом са младим људима и правилно изграђеним ставовима, суживот и разлике у вери и нацији  могу само сматрати богатством различитости, а не могућношћу за прављење проблема и међунационалних и политичких сукоба.“
 
 
  
  Уследило је проглашење троје најуспешнијих полазника у класи и уручење решења о награђивању. Заменик начелника Центра Мирослав Мијаиловић прозвао је троје најбољих у класи. За одличан успех који су показали током обуке и резултате показане на професионалној пракси награде су добили:
1. Петар Кијановић - лаптоп; 
2. Даница Радојичић - таблет-рачунар и
3. Дамир Бановић - фото-апарат.
Решења о награђивању уручио им је министар унутрашњих послова Ивица Дачић.
  
С трома најбољима У 10. класи попричали смо дан уочи промоције. Испричали су нам понешто о претходном школовању, о обуци у Центру и о својим плановима. 
Петар Кијановић: Обука ми је брзо прошла. Већ кад сам дошао, све ми је било некако блиско, јер у Пријепољу имам доста родбине и пријатеља у полицији. 
Не могу да се замислим на неком послу који се ради између четири зида. Апсолвент сам на Правном факултету у Београду и надам се да ћу ускоро успети да завршим студије. Свестан сам да ће ми бити тешко, али сам спреман на одрицање да бих се бавио динамичним и занимљивим послом какав очекујем.

Даница Радојичић:  Још као мала сам говорила да ћу бити полицајка. Тада то није било могуће ни у сну. Девојчице се нису уписивале у Средњу школу унутрашњих послова, па сам изабрала медицинску, а затим Високу пословну школу у Новом Саду. 

Тек пред крај студија сам успела да будем примљена на обуку у Центру. Задовољна сам и срећна, како и тата, који је полицајац у пензији, и мама која ради у ПУ Нови Сад.

Дамир Бановић: Ја нисам успео отпрве да остварим своју жељу, али сам био упоран и успео сам да будем примљен на обуку у трећем покушају. Завршавам Смер унутрашњих послова на Правном факултету у Новом Саду и од сад ћу наставити да учим на терену оно што сам до сад учио на факултету и овде, на обуци. 
 
  О класи  
 

-   Ова 233 момка и 58 девојака, провели су ево годину дана у Центру. Заједно су учили, дружили се, живели - испричао нам је начелник класе полицијски саветник Жељко Секулић. - Сад се растају, као пријатељи и колеге, и враћају се у своје управе. Њих 107 ће отићи у Пријепоље, 100 у Нови Сад и 87 у Нови Пазар. По један одлази у Београд и у Лесковац. 
 
Постигли су врло добар успех, средња оцена класе током обуке је 3,84. Очекујемо да су након обуке у Центру и на професионалној пракси у подручним управама, спремни за задатке који их чекају.
 
 

Оркестар Министарства

Две баке дошле су на промоцију свом унуку, Младену Теларову, из Бегеча.

 У програму свечаности учествовали су Оркестар полиције и полазници 11. класе. Они су припремили рецитал - О младости, пријатељству љубави и отаџбини. Приказали су и део наставних садржаја који се савладавају у Центру. Посебну пажњу привукли су представљањем одбрамбених и  борилачких вештина, аикидоа, као и ситуационе обуке.
 
 На крају програма дошао је тренутак који су постројени полазници у свечаним униформама са нестрпљењем очекивали. Сви објективи били су спремни да овековече шапке и шешириће који су полетели увис и радост на лицима будућих полицајаца и полицајки.
 
Текст: Јасна Обрадовић
Фото: Зоран Живковић
 

 

Претходна страна   Горе