Промоција 5. класе
  Контактирајте са  нама у вези Промоција 5.  класе  

Контактирајте нас за више информација
X


У звање полицајаца приправника промовисани су 25. јула 2011. године полазнице и полазници пете класе Центра за основну полицијску обуку.


Свечаности која је одржана тим поводом, присуствовали су министар унутрашњих послова Ивица Дачић, директор полиције Милорад Вељовић, представници Кабинета министра, епископ бачки Иринеј Буловић, уважени гости из иностранства, руководиоци установа и предузећа који нам  дају подршку и помоћ, родитељи, рођаци и пријатељи полазника.


Минутом ћутања одата је пошта настрадалим и преминулим припадницима полиције.

 

Након химне „Боже правде“ госте је поздравила директорка Центра Биљана Пушкар, честитала петој класи на успешно завршеној обуци,  као и прво полицијско звање.

 

 

У свом обраћању гостима и полазницама и полазницима пете класе министар Ивица Дачић је истакао да је ово година јубилеја - два века постојања Министарства унутрашњих послова и 160 година постојања овог  здања у Сремској Каменици, које је одувек било школа у којој се обучавао војни и полицијски кадар и да је полиција  спремна да сталним реформама, оспособљава по највишим европским стандардима своје кадрове, да делују поштујући законска овлашћења, одлучно штите сваког од свих облика угрожавања и обезбеђују ефикасну заштиту људских права и слобода.

 

У име класе у којој је током обуке био најуспешнији, Александар Николић је, захваљујући министру на награди, обећао да ће он и његове колеге радити савесно и професионално, упркос свим опасностима посла који их чека.
Министар унутрашњих послова Ивица Дачић доделио је награде најбољима у рангу:
1. Александру Николићу из Лесковца -  лаптоп;
2. Сањи Живадиновић из Парећина - камеру и
3. Владимиру Петровићу из Рашке - фото-апарат.Гости свечаног програма промоције пете класе били су првакиња Драме Српског народног позоришта Гордана Ђурђевић Димић, мр Весна Аћимовић, сопран и пијанисткиња Маја Грујић, као и Оркестар полиције.


Премијерно је приказан и филм о Центру чији је аутор Предраг Ласица.

Након команде начелника класе Жељка Секулића: „Класа, вољно!“ увис је полетело 27 шешира и 89 шапки.Јасна Обрадовић
 

Претходна страна   Горе